"Nouă ani sunt mulți, Becali a învățat din greșeli pe bani mulți". Prima reacție dinspre FRF după cucerirea titlului de către FCSB

FCSB Andrei Vochin campioana Gigi Becali Superliga Gigi Becali / Foto: Profimedia
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 27 Aprilie 2024, 22:54
Data actualizarii: Sambata 27 Aprilie 2024, 23:02

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, a fost printre primii care au reacționat la doar câteva minute după ce FCSB s-a încununat campioană a României după o pauză de nouă ani.

Perioada dintre 2015 și 2024 a fost una grea, cu multe încercări, șanse ratate și clasări pe poziția a doua, iar oficialul FRF crede, în continuare, că pauza a fost prea lungă:

"Nouă ani sunt mulți pentru istoria clubului Steaua/FCSB. Până la urmă, nouă ani înseamnă cea mai mare pauză dintre un titlu și altul din istoria comună a acestei grupări. Sunt nouă ani în care cred că cei care au condus destinele echipei au învățat din greșeli și au învățat pe bani mulți. E seara lor, trebuie să vorbim despre prezent și trecut în seara asta, mai puțin despre viitor. De mâine avem timp să vorbim despre viitor", a spus Vochin, la Prima Sport 1.

Marele avantaj al FCSB, "siguranța defensivă"

Tactic, crede Vochin, marea schimbare față de anii trecuți a venit pe plan defensiv, unde Ngezana-Dawa și Lixandru-Șut au format parteneriate de succes, care le-au oferit lui Coman, Olaru și Băluță o siguranță de care atacanții din alte sezoane nu au beneficiat:

"Poate că absența lui Coman a arătat un lucru de care FCSB a beneficiat în acest campionat: o siguranță defensivă. Care se datorează cuplului de fundași centrali și celui de mijlocași centrali. E primul campionat în care FCSB nu mai joacă 4-3-3 cu doi interi apropiați de număr opt, ci joacă cu două numere șase, Lixandru și Șut, și lasă libertate unui decar, Olaru", a punctat sfătuitorul lui Răzvan Burleanu.

"În seara asta FCSB a avut totul, a făcut un meci aproape perfect, dacă nu era golul lui Rivaldinho. Farul nu avea niciun fel de ocazie mare la poarta lui Târnovanu, aproape că nu l-am văzut pe Târnovanu în seara asta. Cred că nu primește notă, nu a fost pus la treabă subnicio formă. Au învățat din meciurile trecute cu Farul, au pus presiune pe adversar, nu au slăbit ritmul nicio clipă, au știut tot timpul că dacă dau puțin spațiu cei ce la Farul îi pot penaliza. Ce nu au făcut bine a fost partea de finalizare, au avut șapte ocazii de gol și au marcat de două ori. Aici poți îmbunătăți.

Cred că Farul a vrut prea mult acel X, a abordat meciul cu un modul mai defensiv decât de obicei, nu au vrut să le dea spații pe contraatac. La faza primului gol Ganea pierde mingea într-o zonă descoperită, vine pasa cu care ne-a obișnuit Olaru în acest campionat și finalizarea de vârf autentic a lui Miculescu. Acel vârf despre care Gigi Becali spunea că l-a transferat acum două săptămâni", a mai spus Vochin, pentru sursa citată.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!