Niculae, suspendat 6 luni si amendat drastic de FRF! Astra poate fi depunctata daca patronul va mai vorbi de arbitraje

Finantatorul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, a fost sanctionat cu sase luni de suspendare si 10.000 de lei penalitate sportiva de Comisia de Disciplina a FRF pentru declaratii jignitoare la adresa arbitrilor, in urma unei sesizări facute de Comisia Centrala a Arbitrilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Septembrie 2014, 13:10
Data actualizarii: Joi 25 Septembrie 2014, 13:25

Niculae, care a facut un scandal monstru dupa partida pierduta de echipa sa la Cluj, pe terenul CFR-ului, scor 1-4, a fost sanctionat si va fi monitorizat in continuare. Urmatoarele abateri ale acestuia se pot incheia chiar cu depunctarea Astrei, potrivit Regulamentului FRF.

"In baza art. 52.b din Regulamentul Disciplinar se sanctioneaza paratul Ioan Niculae cu suspendare 6 (şase) luni si i se aplica o penalitate sportiva de 10.000 lei", se arata in solutia Comisiei de Disciplina, publicata astazi.

Niculae a facut declaratii jignitoare la adresa centralului Istvan Kovacs dupa meciul CFR Cluj - Astra Giurgiu, scor 4-1, din etapa a VII-a a Ligii I. Finantatorul afirma atunci ca la un "Campionat Mondial la smecherie" Kovacs ar fi in primele trei pozitii sau chiar pe prima.

Conform articolului 52 (comportarea jignitoare, calomnioasa si declaratii care afecteaza imaginea fotbalului), alineatul 2, litera b din Regulamentul Disciplinar, la urmatoarea abatere a lui Ioan Niculae, clubul Astra Giurgiu va fi sanctionat cu scaderea a trei puncte in clasamentul Ligii I.

"Daca autorul este oficial asimilat (finantator, sponsor, altii asemenea), acesta va fi sanctionat cu interzicerea oricarei activitati legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sanctiunea aplicata oficialului va fi stabilita prin dublarea sanctiunii aplicata anterior, iar clubul de care apartine aceasta persoana va fi sanctionat cu scaderea a 3 puncte din cele obtinute in campionatul in care participa echipa de categorie superioara", se arata in Regulamentul Disciplinar.

De asemenea, CCA a facut sesizati si la adresa lui Valerii Moraru, a antrenorului Ionel Ganea si a presedintelui de la CSMS Iasi, Florin Prunea, tot ca urmare a unor comentarii facute la adresa arbitrilor, insa acestea au fost respinse ca "nesustinute si nedovedite".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!