OFICIAL Nicolas Popescu, pus pe liber și de FC Voluntari! Trimis de Hagi să joace, închizătorul revine la Farul cu 77 de minute în 5 luni

Nicolas Popescu Farul Constanta fc voluntari Gica Hagi Gica Popescu Superliga Nicolas Popescu
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 Ianuarie 2023, 12:00
Data actualizarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 21:30

Nicolas Popescu va juca la Farul Constanța din 2023.

Nicolas Popescu (20 ani) a fost transferat de FC Voluntari în vara acestui an. Însă, Liviu Ciobotariu (51 ani) i-a acordat doar 77 de minute, acumulate în 4 prezențe, fiului legendarului Gică Popescu (55 ani). 

Nicolas Popescu revine la Farul Constanța 

Iar în a treia zi din 2023, FC Voluntari a emis un comunicat oficial în care anunță că angajamentul cu închizătorul format la Academia Hagi s-a reziliat și că acesta va reveni la Farul Constanța. 

„Mulțumim, Nicolas Popescu! 

Cluburile FC Voluntari și Farul Constanța  au ajuns la un acord în privința transferului jucătorului Nicolas Popescu. 

Mijlocașul, în vârstă de 20 de ani, a sosit la echipa noastră în luna august a anului 2022 și a evoluat în 4 partide pentru FC Voluntari. 

Clubul nostru îi mulțumește pentru efortul depus în tricoul FC Voluntari și îi dorește mult succes la noua sa echipă”, este comunicatul oficial emis de FC Voluntari. 

Explicația lui Gică Hagi pentru care Nicolas Popescu a plecat de la Farul Constanța 

Într-un interviu acordat la finalul lui 2022, Gică Hagi (57 ani) a precizat că nepotul său a fost trimis la FC Voluntari pentru a acumula mai multe minute. 

„V-a explicat Gică foarte bine. 'Nico' dorea să joace, dorea spațiu, să fie și mai aproape de familie. Când vorbește Popescu, ce pot să mai spun eu…

Vorbim de un părinte care a jucat fotbal la nivel foarte mare și știe primul ce vrea pentru băiatul său. Eu îmi doresc foarte mult ca 'Nico' să joace, pentru că are nevoie să joace. Probabil că la Voluntari i s-au garantat mai multe minute ca la noi. Dar și la noi a jucat… La alți părinți poate mai merge să le dau un sfat, dar la Gică nu-mi permit”, a declarat Gică Hagi pentru Fanatik.

Nicolas Popescu, unul dintre cele trei genii de la Academia Hagi

În 2022, Gică Popescu oferea o declarație îndrăzneață. Fostul căpitan al Barcelonei dezvăluia că Gică Hagi i-a spus clar că de la înființarea școlii de fotbal a văzut cum se dezvoltă trei genii: Ianis Hagi (24 ani), Tudor Băluță (23 ani) și fiul său, Nicolas. 

„Gică mi-a spus anul trecut că la el în Academie au fost trei genii: Ianis, Tudor Băluță și Nico, băiatul meu. Eu sincer mă așteptam să joace mai mult. Dar trebuie să recunoaștem că din punct de vedere fizic a avut niște lipsuri.

A crescut foarte mult, 20 și ceva de centimetri, a avut probleme cu ligamentele, cu mușchii. Oasele se dezvoltă mai repede decât mușchii, a avut nevoie de un program de elasticitate musculată, să țină pasul cu creșterea. Acum e stabil din punct de vedere fizic, dar ca orice copil la vârsta lui, trebuie să joace.

Hagi îl vede la fel de talentat, însă crede în continuare că din punct de vedere fizic mai are anumite lipsuri pe care e normal ușor-ușor să le acopere. E un tip longilin, pe ăștia cu segmente lungi e greu să pui mușchi repede, e nevoie de timp mai mult decât la unul cu centrul de greutate jos”, a declarat Gică Popescu pentru GSP.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!