Necazurile se tin lant de Dinamo! Noua arena nu poate fi construita! Ce se intampla cu stadionul din Stefan cel Mare!

Necazurile se tin lant de Dinamo! Noua arena nu poate fi construita! Ce se intampla cu stadionul din Stefan cel Mare!

Dinamo mai trebuie sa astepte pentru constructia noului stadion.

Fanii dinamovisti sunt nerabdatori sa inceapa lucrarile la noua arena din Stefan cel Mare, insa nu se va intampla prea curand. Constructia a fost intarziata din motive juridice, iar Dinamo se loveste acum de noi probleme.

Stadionul ar urma sa se construiasca in locul velodromului, insa ciclistii au intervenit pentru a opri demolarea. Sportivii au contactat un avocat, iar acesta afirma ca demolarea este ilegala pana cand nu va fi construit si dat in folosinta un alt velodrom, scrie ProSport.

"Asa este, am vorbit cu mai multi sportivi, oameni care folosesc velodromul, fosti ciclisti care au facut performanta la nivel national si chiar international. Ei se antreneaza acolo si vom actiona imediat ce va exista o Hotarare Guvernamentala privind demolarea velodromului si constructia noului stadion. 

Distrugerea velodromului, fara ca o alta baza de acest gen sa fie construita inainte de demolare, nu va fi posibila decat prin incalcarea legii. Inainte de a pune la pamant o baza sportiva de patrimoniu, ai obligatia sa vii cu un proiect realizat prin care sa demonstrezi constructia altei baze sportive, in cazul nostru un alt velodrom. Asa este legea in acest moment", a spus avocatul Adrian Cuculis pentru ProSport.

In cazul in care ciclistii care se antreneaza pe velodrom vor intenta proces, lucrarile vor fi sistate pana la solutionarea problemei, ceea ce ar insemna un adevarat dezastru pentru fanii dinamovisti.

"Nu ma pricep la fotbal, nu stiu ce s-a intamplat acolo, insa, in acest moment, legea e clara, poate o vor schimba, insa la zi asa stau lucrurile, chiar si la nivel de discutii, pentru ca in acest moment nu avem nimic clar in legatura cu demolarea velodromului. Cand vor aparea hotararile, vom actiona", a concluzionat avocatul.

Lucrarile la noul stadion din Stefan cel Mare au fost intarziate, iar termenul de finalizare 2020 este nerealizabil. In decembrie 2018, Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan spunea ca stadionul se va incadra in cele patru obiective asumate pentru Campionatul European.

"Dupa cum a anuntat si Compania Nationala de Investitii, acum suntem in faza in care dupa ce se vor finaliza studiile de fezabilitate, iar apoi vom putea sa demaram executia lucrarilor. Chiar daca suntem un pic in intarziere, eu pot sa spun ca din perspectiva Ministerului Afacerilor Interne ne-am atins obiectivul. Chiar daca nu este pe amplasamentul stadionului consacrat, asa cum si-au dorit cei care ne sprijina si ne sustin, am reusit totusi sa ne incadram si sa fim intre cele patru obiective asumate pentru Campionatul European", a spus Carmen Dan la momentul respectiv.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Coronavirus România, bilanț 20 octombrie. 3.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. 768 de persoane, la ATI
BRAT

Modifică setările cookies