Superliga

Ministrul Sanatatii, raspuns categoric cu privire la reluarea competitiilor sportive! Ce se intampla cu mall-urile si cand va fi atins varful pandemiei

Nelu Tataru a oferit noi detalii cu privire la evolutia pandemiei in Romania.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Aprilie 2020, 17:54
Data actualizarii: Luni 20 Aprilie 2020, 18:14

LPF planuieste sa reia campionatul pe 6 iunie, insa Ministrul Sanatatii este sceptic si spune ca reluarea competitiilor sportive nu este prioritara in contextul actual. Acesta anunta ca Romania inca se afla pe o panta ascendenta a evolutiei pandemiei, iar relaxarea restrictiilor se va face treptat, pe categorii de varsta. Deocamdata adunarile publice si competitiile sportive vor fi interzise.

De asemenea, marile centre comerciale raman inchise.

"Inca suntem pe panta ascendenta a curbei despre care vorbim de doua luni de zile. Suntem intr-un moment in care urmarim ca si cresterea numarului de cazuri sa se faca intr-un numar mic. Inca suntem precauti si mentinem masurile de izolare, de distantare sociala si urmarim indeaproape fiecare localitate, fiecare focar. Intai sa ajungem la un numar de cazuri constant si dupa aceea ne gandim la descrestere. Nu, la reluarea competitiilor sportive si a adunarilor publice nu ne gadim.

Ne gandim la locurile de munca, la deschiderea unor anumite spatii, dar nu la adunarile cu numar mare de oameni", a spus Nelu Tataru, pentru Digi24.

Ministrul Sanatatii e de parere ca varful pandemiei ar putea fi atins in urmatoarele 7-10 zile.

Oficialii LPF si Nelu Tataru vor avea o intalnire prin video-conferinta in urma careia vor stabili in ce conditii se pot relua antrenamentele echipelor si meciurile din Liga 1, insa cel mai probabil, daca reluarea va fi permisa, partidele se vor desfasura cu portile inchise.

Modifică setările cookies