EXCLUSIV Mijlocașul care poate semna gratis cu FCSB, U. Craiova, Rapid sau CFR 

Mino Sota FCSB Rapid Superliga Romaniei transferuri Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 Aprilie 2024, 07:40
Data actualizarii: Marti 02 Aprilie 2024, 07:57

Granzii Superligii României pot transfera fără bani un mijlocaș foarte apreciat, care refuză să își prelungească acordul cu actuala echipă și se pare că nu intenționează nici să o facă.

FCSB, Universitatea Craiova, Rapid sau CFR Cluj ar putea face o mutare foarte importantă în vară, prin aducerea unuia dintre cei mai importați mijlocași din campionatul intern. Jucătorul în cauză, cotat la 700.000 de euro, poate fi semnat de oricine, fără sumă de transfer, iar în vară poate schimba echipa, dar să rămână în România.

Este vorba de niponul Mino Sota, legitimat la FC Hermannstadt, aflat în ultimele luni cu formația din Sibiu, care, potrivit surselor Sport.ro, nu a semnat prelungirea nici până acum. Acordul expiră în vară, e în ultimele luni de contract așadar, dar continuă să joace.

Mino Sota refuză prelungirea cu FC Hermannstadt, deși putea fi exclus din lot 

Se pare că la nivel intern s-a vorbit despre posibilitatea ca mijlocașul să nu mai fie parte din lot până când nu va semna contractul, doar că a primat partea sportivă și stafful tehnic a avut un cuvânt greu de spus: a exclus posibilitatea să nu mai joace până când nu acceptă ofertele nenumărate primite.

S-a zvonit că Mino Sota (29 de ani) ar fi în vizorul Rapidului, dar japonezul are, aparent, șanse mici să ajungă acolo. Așa a susținut Dani Coman, președintele sibienilor, care spune că a discutat cu fostul său coleg Daniel Niculae, cu privire la un posibil transfer al niponului.

Mino Sota a ajuns în România în 2018, la Metaloglobus, după ce a evoluat doi ani în campionatul Maltei. După trei ani în Liga 2 a urmat transferul la Hermannstadt, cu care a promovat în prima ligă. Acum, japonezul este unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei lui Marius Măldărășanu, chiar dacă refuză să prelungească acordul.

700.000 de euro este cota de piață a lui Mino Sota, care a evoluat în 32 de partide pentru Hermannstadt în acest sezon.

FC Hermannstadt i-a propus lui Mino Sota mai multe variante

La Hermannstadt din 2021, Mino Sota a intrat în ultimele șase luni de contract, iar sibienii i-au făcut mai multe oferte pentru prelungirea înțelegerii, conform surselor Sport.ro. Conducerea Sibiului spunea că așteaptă un răspuns din partea japonezului, dar situația continuă să fie aceeași.

Niponul nu vrea să prelungească acordul cu sibienii, astfel că poate ajunge gratis, din vară, la una din forțele Superligii României, dacă vreuna din ele va intenționa să îl oferteze.

E clar că Sota va face pasul la o echipă care se bate la titlu în țara noastră sau va alege o altă propunere, din afară, să plece din România după aproape șase ani.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!