Mihai Stoica anunță decizia în cazul lui Leo Strizu! Reacție după ce FCSB a fost amenințată cu o anchetă

Mihai Stoica FCSB Leo Strizu mihai pintilii stefan burchel Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 19:33
Data actualizarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 19:31

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, i-a oferit o replică lui Ștefan Burchel, șeful Școlii Federale de Antrenori, care a anunțat că va investiga situația antrenorului principal Leo Strizu.

Vicecampioana României a făcut deplasarea în cantonamentul din Turcia fără Leo Strizu, iar antrenorul a transmis că decizia a fost a conducerii. Astfel, Mihai Pintilii, care în acte ocupă funcția de delegat, se va ocupa de antrenamente alături de ceilalți colaboratori din staff-ului tehnic.

Mihai Stoica: "Leo Strizu se află în București pentru a elabora un plan strategic"

Ștefan Burchel, șeful Scolii Federale de Antrenori, a spus astăzi că este "complet anormal" faptul că antrenorul principal Leo Strizu nu a mers cu FCSB în cantonament și a anunțat că va deschide o anchetă pentru a verifica cine sunt cei din staff care se ocupă acum de pregătire și dacă au licențele necesare.

Mihai Stoica i-a oferit un răspuns lui Ștefan Burchel, transmițând că Leo Strizu a rămas la București, unde este mai util clubului în acest moment.

"Agitația care l-a cuprins pe șeful prestigioasei și greu accesibilei Școli Românești de Antrenori de Fotbal mă silește să divulg un detaliu care ne expune: posesorul licenței Pro FCSB se află în București pentru a elabora un plan strategic pentru abordarea etapelor rămase din sezonul 2022/23. 

Mult mai important în opinia noastră decât câteva antrenamente într-un resort unde lumea merge să se relaxeze on all-inclusive basis. Nici eu n-am plecat", a scris Mihai Stoica, pe Facebook.

Ștefan Burchel: "Strizu nu mai este în pregătire cu echipa, ceea ce mi se pare complet anormal"

Ștefan Burchel, șeful Școlii Federale de Antrenori, a transmis în mai multe rânduri că Mihai Pintilii nu poate îndeplini rolul de antrenor principal, având în vedere că nu are licența Pro, iar după decizia luată azi de FCSB a anunțat că va investiga acest caz.

"Sunt în concediu încă. Mâine, când ajung la serviciu, voi face toate demersurile să aflu care este staff-ul care a plecat în pregătire cu FCSB, ce calificări și ce licențe au. Din ce știu, majoritatea dintre ei nu sunt înscriși la vreo licență în România, la FRF.

S-ar putea să facă școala în altă țară, dar vreau să văd dacă această licență este însoțită și de calificarea de antrenor. Trebuie să revenim la normalitate, într-un staff trebuie să existe oameni calificați și licențiați.

Referitor la cât de mult ajută o licență PRO, în cazul Leo Strizu n-aș putea spune, câtă vreme nu știu cum a fost angajat, în ce condiții. Efectele se văd în presă. Se vede clar că Leo nu este implicat în procesul de pregătire a echipei, nu ia foarte multe decizii.

Colac peste pupăză, acum Strizu nu mai este în pregătire cu echipa, ceea ce mi se pare complet anormal. Contra acestor lucruri nu există reguli. Nu se așteaptă nimeni, ca să creăm reguli. Dar probabil trebuie să le creăm.

Referitor la această situație, atât directorul tehnic, cât și președintele, vor afla mâine personal de la mine și va trebui să găsim soluții, pentru că e anormală situația", a declarat Burchel, la Digisport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!