Mihai Rotaru face lumină! Ce se va întâmpla cu Marian Copilu după alegerile de la Universitatea Craiova

Marian Copilu Universitatea Craiova Superliga Marian Copilu
Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 22 Februarie 2022, 22:19
Data actualizarii: Marti 22 Februarie 2022, 22:20

Universitatea Craiova a preluat modelul cluburilor din străinătate și va organiza alegeri pentru postul de președinte al clubului.

La începutul acestui an, Universitatea Craiova a dat lovitura și l-a adus pe Marian Copilu. Fostul președinte de la CFR Cluj a venit în Bănie pentru a-și valorifica experiența pe ”Ion Oblemenco”, știindu-se că la trupa din Gruia a avut un rol esențial în transferul unor fotbaliști de top.

Mihai Rotaru, despre viitorul lui Marian Copilu

Totuși, după ce Universitatea Craiova a anunțat că va organiza alegeri pentru a se stabili noul președinte al clubului, s-a pus întrebarea legată de viitorul în Oltenia al lui Marian Copilu. 

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, face lumină în acest caz, spunând că înțelegerea dintre el și actualul director executiv al clubului va expira pe 31 mai, după ce sezonul competițional se va încheia.

Aceste alegeri trebuie să iasă cât mai bine din punct de vedere al corectitudinii. Marian Copilu a semnat până la 31 mai. Atunci când a venit ca partener, a știut de la început. 

Vrem să organizăm alegeri unicat și să construim un club pe bază de socios, iar suporterii să construiască pentru doi ani. Ei pot să meargă în tandem, de exemplu Pavel Badea cu Eugen Neagoe”, a spus Mihai Rotaru, la Digi Sport.

Universitatea Craiova a anunțat că noul președinte va fi ales prin vot

Potrivit unui mesaj postat pe Facebook, despre scrutinul de la sfârşitul lunii martie, vor putea vota cei 4.107 abonaţi ai clubului, care au împlinit vârsta de 14 ani. Alegerile se vor desfăşura într-un singur tur, candidatul care obţine cele mai multe voturi urmând a fi desemnat preşedinte de către Consiliul de Administraţie al Universităţii Craiova.

Alegerile vor fi declarate valide dacă prezenţa la vot a abonaţilor-electori este de minimum 20%, în caz contrar ele urmând a fi reprogramate la o dată ulterioară.

Pentru a putea participa la acest scrutin, candidaţii trebuie să întrunească, în mod cumulativ, mai multe condiţii: să fie cetăţean român cu vârsta minimă de 30 de ani, să aibă studii superioare de lungă durată, să nu fi fost condamnat penal, să se bucure de o probitate morală deasupra oricărei îndoieli şi să nu fi avut luări de poziţie publice împotriva Clubului.

Sorin Cârțu este marele favorit al alegerilor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!