”Nota de plată” pentru Mourinho! Antrenorul Romei, suspendat două etape și o amendă usturătoare

Jose Mourinho AS Roma Italia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Februarie 2022, 20:40
Data actualizarii: Marti 22 Februarie 2022, 20:44

Antrenorul echipei AS Roma, Jose Mourinho, a fost suspendat pentru două meciuri şi amendat cu 20.000 de euro, după ce a fost eliminat de pe banca de rezerve la meciul cu Verona, scor 2-2, care a avut loc sâmbătă, în capitala Italiei, în etapa a XXVI-a a Serie A, informează gazzetta.it.

Mourinho a fost sancţionat pentru "grave insinuări la adresa arbitrului" şi pentru că a intrat în teren "ameninţător".

Jose Mourinho, suspendat pentru două meciuri după gestul din meciul AS Roma - Verona

Tot două jocuri a primit Nuno Santos, antrenorul portarilor de la AS Roma, iar preparatorul fizic Rapetti s-a ales cu un meci de suspendare şi cu o amendă de cinci mii de euro. Tiago Pinto, conducător al romanilor, a fost suspendat până la 8 martie.

Acestea sunt deciziile Judecătorului Sportiv după eliminarea lui Mourinho şi după incidentele care au avut loc pe tunelul care duce la vestiare, în cadrul cărora oficialii romani i-au cerut socoteală arbitrului Luca Pairetto.

Antrenorul portughez s-a declarat nemulţumit de cele numai patru minute de prelungiri acordate de arbitrul Luca Pairetto. El a făcut un gest cu mâna dreaptă, că ar vorbi la telefon, strigând: "Te-au trimis intenţionat... Tot Juve te-a trimis".

Potrivit informaţiilor Gazzetta dello Sport, gestul fostului tehnician de la Real Madrid şi Inter ar fi o referire explicită la tatăl arbitrului, Pierluigi Pairetto, condamnat în 2006 în afacerea Calciopoli, un scandal de corupţie în care a fost implicat în special clubul Juventus.

Este posibilă şi o altă interpretare a gestului, cotidianul sportiv italian amintind că fratele lui Luca, Alberto Pairetto, lucrează la gruparea din Torino, ca şef al trezoreriei stadionului, din 2019.

O parte a conducerii clubului AS Roma a prezentat, luni dimineaţă, scuze arbitrului Luca Pairetto, scrie News.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!