Superliga

Mihai Pintilii, subiect de discuție în direct: „Să nu-i luăm din merite! / Mai bine îi dădeau lui Gigi Becali 'Antrenorul etapei'!”

Desemnarea lui Mihai Pintilii „Antrenorul etapei” de către LPF a creat o adevărată polemică. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 08:51
Data actualizarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 08:52

FCSB și-a luat revanșa pentru înfrângerea cu Farul Constanța, 2-3, din runda trecută. În etapa a 24-a, roș-albaștrii s-au întors victorioși de pe terenul CFR-ului, 1-0, grație golului înscris de Malcom Edjouma (26 ani), în minutul 88. 

Desemnarea lui Mihai Pintilii ca „Antrenorul etapei” a creat dezbateri 

Succesul de la Cluj i-a adus lui Mihai Pintilii (38 ani) titlul de „Antrenorul etapei”, chiar dacă oficial, Leo Strizu (55 ani) este tehnician FCSB-ului. Însă, distincția acordată de Liga Profesionistă de Fotbal a fost contestată de Radu Naum (55 ani), Cristi Geambașu (62 ani) și Ion Crăcinescu (70 ani), pe motiv că fostul închizător al roș-albaștrilor nu deține licența PRO. 

  • Mihai Pintilii

În apărarea lui Mihai Pintilii a sărit Ilie Dumitrescu (54 ani), care susține că fostul căpitan al FCSB-ului este responsabil pentru pregătirea meciurilor și planul săptămânal de antrenament.  

„Radu Naum: Deci ești de acord că Pintilii este antrenorul etapei.

Ilie Dumitrescu: Da, sunt! Și pentru mine a fost o surpriză cum a pregătit meciul ăsta. L-am lăudat și pe Gigi că nu a mutat la pauză și a fost înțelept, dar nu putem să-i luăm meritele lui Pintilii. Hagi e pe primul loc, dar dacă analizăm dificultatea partidelor (n.r.- CFR Cluj - FCSB și Farul - Universitatea Craiova), Pintilii merită să fie numit antrenorul etapei.

Radu Naum: Să fim oameni serioși, Ilie. Pintilii e un om pe care poți să-l îndrăgești, e un tip excelent. Îmi pare rău, dar el nu e antrenor, nu are licență, nu are nimic. Cum poți tu, LPF, să-l faci antrenorul etapei?

Ilie Dumitrescu: El face tot programul de pregătire, a analizat adversarul, a pregătit meciul. Nu putem să-i luăm această calitate, acest merit. Că nu are licență, e altceva.

Radu Naum: Noi trăim într-un banc. Pintilii nu are voie să se ducă la conferințele de presă oficiale. Eu vorbesc din perspectiva Ligii.

Cristi Geambașu: Noi putem să spunem că e un antrenor foarte bun, dar organizatorul acestei competiții nu poate să-i decerneze titlul de cel mai bun antrenor, dacă el nu are licență. E delegatul echipei. Nu el decide cine intră pe teren.

Ilie Dumitrescu: LPF știe exact ce se întâmplă la FCSB, nu avea cum să-i dea lui Strizu premiul de antrenorul etapei, nu avea cum. Cădem în derizoriu dacă spunem că nu pregătește echipa Pintilii.

Ion Crăciunescu: Păi, nu spunem, dar Liga nu admite ca el să fie antrenor, că nu are categoria respectivă.

Ilie Dumitrescu: I-a interzis Liga dreptul de a intra la antrenamente, de a face pregătirea?

Ion Crăciunescu: Are toate libertățile el? Face el schimbările?

Ilie Dumitrescu: Ioane, cu asta am început. Am spus că îl felicit pe Pintilii pentru cum a pregătit echipa și pe Gigi că nu a reacționat cum o făcea în trecut”, au dezbătut cei patru, în direct la DigiSport

Echipa etapei 24 

Declarațiile lui Gigi Becali, după CFR Cluj - FCSB 0-1

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!