GALERIE FOTO Măsura radicală luată de oficialitățile din Cluj după ce U Cluj - Rapid s-a jucat pe un gazon impracticabil

Cluj Arena Rapid U Cluj Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 28 Ianuarie 2023, 09:07
Data actualizarii: Sambata 28 Ianuarie 2023, 09:15

U Cluj și Rapid și-au împărțit punctele, vineri seară, scor 0-0, în etapa cu numărul 23 din Superliga, pe un gazon impracticabil.

La finalul partidei, Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, și-a cerut scuze pentru situația de pe Cluj Arena și a dezvăluit că în curând gazonul va fi înlocuit, cu unul hibrid, așa cum au rivalii de la CFR.

„Suntem într-o procedură de schimbare a gazonului, regret că aceste două meciuri s-au jucat în aceste condiţii. Aşteptăm să se îmbunătăţească vremea pentru a schimba gazonul, acest lucru se va întâmpla când vremea ne va permite. Îmi cer iertare suporterilor şi jucătorilor, din noiembie nu s-a mai putut lucra. Am parcurs toţi paşii, dar este frig şi sistemul de încălzire nu e folosit pentru că curentul costă mult şi echipele nu-şi permit. Nu sunt condiţii optime, îmi asum responsabilitatea de a schimba gazonul. Dar nu putem interveni în acest moment din cauza vremii.

„Va fi un gazon la standarde înalte!”

Sistemul de încălzire ar aduce cheltuieli uriaşe, ar trebui să-l pornim cu o săptămână înainte şi nu s-ar putea plăti de către clubul Universitatea Cluj. Trebuie să avem responsabilitatea de a oferi acest gazon în condiţii optime. Dorinţa mea a fost să facem schimbarea mai repede, dar timpul nu a permis. Dacă gazonul nu e încălzit şi sistemul de drenaj nu merge, se adună apă şi se creează acest noroi. Trebuie să ne mişcăm repede, licitaţia a fost demarată. De îndată ce timpul ne va permite, vom pune un gazon potrivit pentru un astfel de stadion. Va fi un gazon la standarde înalte, care va permite unor echipe să poată juca şi în perioada de iarnă, cu condiţiile să poată plăti costurile pentru un astfel de gazon.

Eu mi-aş dori să fiu cel mai aplaudat şi lumea să vorbească despre fotbal, nu despre gazon. Eu am făcut demersurile, nu este o scuză, este vorba strict despre perioada de iarnă a anului. Este posibil să fie erori la firma externă la care am apelat. Este posibil să fi existat erori la întreţinerea de-a lungul timpului, noi plătim din banii tuturor clujenilor firmele care fac mentenanţă.

Aceste stadioane găzduiesc, pentru că sunt publice, şi alte tipuri de evenimente. Eu văd o singură soluţie: implementarea celui mai bun gazon, apoi fiecare eveniment public de altă natură să schimbe din nou gazonul. Orice eveniment care afectează gazonul, pista sau drenajul să ducă la schimbarea integrală a gazonului. Cei de la Untold au schimbat partea de gazon afectată de eveniment, dar ne-am dat seama că asta nu este o soluţie, pentru că evenimentele afectează şi drenajul”, a explicat Alin Tişe, Primasport.

În urma rezultatului de vineri seară, Rapidul a acumulat 42 de puncte şi se află pe locul al treilea în clasament, în timp ce Universitatea Cluj se află pe locul 13, cu 23 de puncte.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!