Liga 1

Măsura drastică luată de CS Mioveni împotriva lui Dinamo, după ce Eșanu l-a accidentat grav pe Bogdan Rusu

Bogdan Rusu (31 de ani), atacantul lui CS Mioveni, a suferit o accidentare gravă în meciul amical disputat cu Dinamo, săptămâna trecută, scor 2-0.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 16:57
Data actualizarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 16:58

Rusu a fost lovit puternic de portarul lui Dinamo, Mihai Eșanu, la un duel pentru minge, iar atacantul de la CS Mioveni a suferit multime fracturi în zona feței, urmând să lipsească de pe teren aproximativ șase săptămâni.

Primarul din Mioveni: "Scoatem din discuție orice alte viitoare meciuri cu Dinamo, în afara celor oficiale"

Ion Georgescu, primarul din Mioveni, a avut o reacție dură pe Facebook, criticând "totala indiferență a factorilor morali implicați, dar și lipsa fairplay-oului". Totodată, edilul anunță că formația CS Mioveni nu va mai disputa niciodată partide amicale contra lui Dinamo.

"ALO, DINAMO?

A trecut aproape o săptămână de când Bogdan Rusu, atacantul echipei noastre de fotbal a suferit o gravă accidentare, în meciul de pregătire cu Dinamo București. Ceea ce trebuia să fie o partidă amicală, fără miză și fără orgolii, în mod anormal s-a sfârșit cu fracturi serioase, dureri cumplite, 10 ore la Urgențe și 6 săptămâni lungi de indisponibilitate. 

Mai grav și de neînțeles este faptul că, a trecut aproape o săptămână, timp în care niciun oficial al clubului bucureștean nu s-a interesat de starea de sănătate a jucătorului nostru, care a sufeit mai multe fracturi în zona feței, de la tâmplă până la maxilar și sub ochi. O accidentare urâtă care putea fi evitată, un episod care se putea transforma într-o tragedie. 

Din păcate constat o totală indiferență a factorilor morali implicați, dar și lipsa fairpaly-ului, care ne fac să scoatem din discuție orice alte viitoare meciuri cu echipa Dinamo, în afara celor oficiale.

În egală măsură transmit conducerii CS Mioveni să-și apere întotdeauna, cu fermitate, interesele și să-și protejeze sportivii în fața unor situații din care au de suferit.

Refacere rapidă Bogdan și multă sănătate!

Avem nevoie de tine în teren!", a scris primarul Ion Georgescu.

Bogdan Rusu a petrecut zece ore la Urgențe

Atacantul va lipsi cel puțin o lună și jumătate de pe teren, ceea ce înseamnă că va rata restartul Ligii 1.

„Am fost lovit și în jurul șoldului, nu doar în față. Și când mă urcam în mașină, aveam un disconfort la șold. Eșanu a intrat cu pumnii în mine, apoi și cu tot corpul în mine. El are fractură la degete. Nu știu cum s-a întâmplat asta...

El a venit cu toată forța în mine și tot el a fost accidentat. Totuși, tind să cred că n-a fost voit. Nu l-am văzut că vine. Dacă îl vedeam că vine, îl lăsăm să iasă. Eu cred că Eșanu putea să evite totuși contactul”, a spus Rusu pentru „Sport Maraton”.

„Am stat vreo zece ore pe pat la Urgențe, la Elias, mi-au făcut tot felul de analize doctorii. Din ce mi-au spus, am niște fracturi în zona feței, de la tâmplă până la maxilar și sub ochi. Se vor vindeca între 4 și 6 săptămâni, așa ar trebui”, a mai spus fotbalistul Mioveniului.

Modifică setările cookies