Marius Niculae FCSB Florinel Coman Gigi Becali Superliga

Marius Niculae, sunat de Sporting Lisabona pentru un jucător de la FCSB: "Chiar au fost semnale"

Marius Niculae, fostul atacant al lui Sporting Lisabona, a dezvăluit că formația portugheză a fost interesată de un jucător de la FCSB.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 22:28
Data actualizarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 22:28

Este vorba despre Florinel Coman, iar evenimentul s-a produs la scurt timp după Campionatul European U21 din 2019, când naționala României condusă de Mirel Rădoi a reușit o performanță extraordinară, calificându-se în semifinale, după ce a obținut 7 puncte dintr-o grupă cu Anglia, Franța și Croația.

Marius Niculae, sunat de Sporting Lisabona pentru Florinel Coman

În cele din urmă, transferul lui Coman la Sporting nu s-a mai realizat. Portughezii ar fi oferit 9 milioane de euro și 10% dintr-un viitor transfer, însă patronul de la FCSB a solicitat 11 milioane, așa cum a dezvăluit impresarul Ioan Becali, în urmă cu doi ani.

Marius Niculae, în prezent membru în Comisia Tehnică a FRF, spune că nu își explică de ce nu au făcut mai mulți jucători din generația respectivă pasul către echipe importante din Europa.

"Ne așteptam să facă pasul la echipa mare și să aibă aceleași rezultate, mă gândeam la meciurile făcute cu echipe puternice, ca Anglia, Franța, Germania. E un semn de întrebare mare pe care ni-l punem și nu înțelege nimeni.

Prima mea mirare a fost imediat după Camionatul European din 2019, când mă așteptam ca mulți jucători să facă pasul la echipe puternice din străinătate. După acel Campionat European, chiar și cei de la Sporting au sunat să mă întrebe de Florinel Coman. Era sub lupa lor, chiar au fost semnale", a spus Marius Niculae, la Digisport.

Gigi Becali: "Pentru Coman am avut 9 milioane"

Într-o intervenție avută la emisiunea Ora Exactă în Sport de la Pro Arena, în martie, Gigi Becali, patronul de la FCSB, a recunoscut că nu a vrut să-l lase pe Florinel Coman să plece la acea vreme și nu regretă decizia. Omul de afaceri are în continuare încredere în fotbalistul pentru care a plătit 3 milioane de euro, în 2017.

„Pentru Coman am avut maxim 9 milioane, plătibili în trei ani. Nu regret decizia. Coman, dacă vrea, trebuie să muncească. Va antrena talentul și va reveni acel Coman care a fost.

Florinel Coman a dat acea bară din calitate. Valoarea lui nu poate nimeni să i-o ia. Ești numărul unul al echipei, iar când vezi că vine Tavi Popescu... nu mai poți spune nimic”, declara Gigi Becali, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!