VIDEO EXCLUSIV Marica acuză jocuri de culise în Liga 1: "Voi decideți cine ia campionatul și cine retrogradează!"

Ciprian Marica a avut o reacție dură la adresa FRF în cadrul emisiunii Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 11:55
Data actualizarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 11:55

Răzvan Burleanu a câștigat recent al treilea mandat pentru șefia FRF, după ce a fost singurul candidat și a fost votat în unanimitate, însă Marica este de părere că actuala conducere nu a făcut nimic pentru a îmbunătăți fotbalul din România.

Marica acuză jocuri de culise în Liga 1

Fostul internațional, în prezent acționar la Farul, nu înțelege de ce implementarea sistemului VAR în Liga 1 întârzie de atâția ani și crede că greșelile arbitrilor nu sunt întâmplătoare.

Marica a vorbit și despre sumele obținute în Liga 2 din drepturile de televizare, care sunt extrem de mici în comparație cu cele din primul eșalon.

"Bine că n-am ajuns să dăm baraj, că ne trezeam să nu avem antrenor. Ne-am trezit cu Cosmin Contra fără contract, ne mai trezeam și cu Mirel Rădoi care renunța la echipa națională. Liga 2, care e patronată de FRF, discrepanța e de la cer la pământ. Săracele echipa de la Liga 2 primesc de la Federație 40.000 de euro, iar la Liga 1 primesc peste un milion de euro. Federația este cea care patronează, ea gestionează, cum e posibil să fie atât de mare diferența (n.r - din drepturile TV)? Până la urmă, Liga dă cluburilor o sumă semnificativă, dar tu, care organizezi Liga 2, ce faci acolo? Ne vorbea domnul Dargomir de capitalism. Asta înseamnă capitalism, un singur candidat, votat de toată lumea și aia e.

V-ați dat seama toți. Aici, dacă îți spui părerea, ești aspru criticat. Nu vezi că suntem ultimii care ne chinuim să, implementăm VAR? Unde e arbitrajul de cine e condus? De FRF. De doi ani tot ne chinuim să pregătim arbitrii. Credeți că sunt întâmplătoare? Pentru mine nu sunt, voi puteți să mai spuneți că sunt greșeli. Nu, când influențezi 50% dintr-o decizie și nu luați nicio măsură, stă omul ăla de 7 ani acolo, arbitrajul e vai de capul lui... vă convine.

Nu degeaba spune domnul Dragomir și toată lumea că CFR era campioană să înceapă. Păi, da, pentru că dacă luăm greșelile vom vedea cum sunt pro și contra. De ce pentru echipele mici se greșește întodeauna în defavoarea lor? Înseamnă că voi decideți cine ia campionatul, cine retrogradează. Atât de greu e să implementați VAR-ul ăsta? Tot ne chinuim, suntem ultimii. Exista în Belarus, în Ucraina, liga a doua, despre ce vorbim?!", a spus Marica, la Ora Exactă în Sport.

Supercupa României, primul meci cu VAR

La finele Comitetetului Executiv don decembrie, Răzvan Burleanu a anunțat care va fi primul meci din țară cu sistem de arbitraj video, o temă întoarsă pe toate fețele în ultimul an. 

"Primul meci cu VAR va fi Supercupa României, programată în luna iulie", a anunțat Răzvan Burleanu.

Inițial se răspândise informația potrivit căreia VAR-ul va fi inaugurat încă din play-off, însă Kyros Vassaras, președintele CCA, a precizat faptul că nu este posibilă implementarea sistemului de arbitrj video încă din meciurile care vor stabili clasamentul final al Ligii 1. 

Modifică setările cookies