Marian Iancu știe ce trebuie să facă FCSB pentru a cuceri titlul: „Nu-i lipsește nimic!” 

Marian Iancu FCSB Gigi Becali Superliga Marian Iancu
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Februarie 2023, 08:08
Data actualizarii: Joi 09 Februarie 2023, 08:08

Fostul finanțator al Politehnicii Timișoara a vorbit despre tactica pe care trebuie să o adopte FCSB pentru a câștiga campionatul.

FCSB și-a luat revanșa pentru înfrângerea cu Farul Constanța, 2-3, din runda trecută. În etapa a 24-a, roș-albaștrii s-au întors victorioși de pe terenul CFR-ului, 1-0, grație golului înscris de Malcom Edjouma (26 ani), în minutul 88. 

Marian Iancu mizează pe implicarea lui Gigi Becali

Succesul din Gruia a apropiat-o pe FCSB la 7 puncte de liderul Farul Constanța cu 6 etape înainte de campionatul regulat. Iar pentru ca FCSB să aibă șanse la titlu, Marian Iancu (57 ani) este de părere că Gigi Becali (64 ani) trebuie să se implice în continuare la echipă și să fie motivat să investească. 

„(n.r. Ce-i lipsește FCSB-ului să ia titlul?) Nu-i lipseşte nimic! Lăsaţi-o aşa cum este şi lăsaţi-l pe domnul Gigi Becali să fie în permanenţă angajat pe obiectivul pe care şi l-a propus alături de echipă, să fie continuu provocat să investească, pentru că e bine pentru fotbalul românesc.

În peisajul ăsta, ar fi un minus greu de suportat ieşirea lui din tagma investitorilor”, a declarat Marian Iancu pentru Orange Sport.

Ionuț Chirilă îl completează pe Gigi Becali

Pe lângă Gigi Becali, de jocul FCSB-ului a fost încântat și Ionuț Chirilă (57 ani). Antrenorul a privit cu fascinație combinațiile roș-albaștrilor, la pachet cu modul în care s-au organizat pe teren, și consideră că elevii lui Mihai Pintilii (38 ani) au meritat cu prisosință victoria. 

Însă, Ionuț Chirilă vrut să-l tempereze pe Gigi Becali și a ținut să-i trasmită că jocul FCSB-ului a strălucit pentru că gruparea din Gruia a avut o prestație modestă. 

„Vom vedea ce se va întâmpla la FCSB. FCSB încă are fluctuații. A pierdut un meci cu Farul, cu 2-3, și a câștigat un meci în fața unui CFR care a fost de nerecunoscut. Gigi Becali, până la urmă, a avut dreptate pe jumătate. A spus așa: 'Dacă vom juca ca la Cluj, avem șanse mari să câștigăm campionatul!'. Dar eu trebuie să completez aici și să-i spun, că  dacă vor juca ca la Cluj au șanse mari să câștige campionatu, în condițiile în care și CFR va juca la fel ca la Cluj, adică foarte prost. 

CFR a jucat foarte prost, lucru recunoscut și de Dan Petrescu. Însă a fost prima dată când FCSB-ul a demonstrat forță colectivă și mi-a plăcut că au construit atacuri poziționale, în condiții de adversitate și spațiu mic în terenul advers, au forțat jocul de combinații, au știut să creeze superioritate numerică, au învățat unghiurile de joc, și asta le-a adus o victorie pe deplin meritată. Iar faza golului este o fază nu întâmplătoare, e o fază foarte bine lucrată. Acum, vom vedea ce de va întâmpla mai departe. Ei trebuie să continue seria victoriilor”, a declarat Ionuț Chirilă în exclusivitate pentru www.sport.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!