VIDEO EXCLUSIV Mama lui Denis Alibec, cu lacrimi în ochi: "A vrut să se lase de fotbal când era la Steaua! Căzuse total"

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 02 Martie 2024, 11:15
Data actualizarii: Sambata 02 Martie 2024, 11:15

Emilia Stroe, mama lui Denis Alibec, a vorbit despre marile cumpene din cariera atacantului care a devenit triplu campion al României și om de bază în echipa națională.

Crescut la Callatis Mangalia, Alibec și-a încercat în 2006 norocul la grupele de juniori ale Stelei, actuala FCSB. Aventura tânărului atacant a fost una total nereușită, mama sa declarând la vremea respectivă că a fost "o experiență cumplită", iar "antrenorii l-au distrus psihic" după ce i-au transmis "să se lase de fotbal pentru că nu știe să alerge".

Mama lui Alibec: "Denis a venit foarte dezamăgit de la Steaua și a zis că el nu mai joacă fotbal"

Alibec a plecat după doar câteva luni de la formația bucureșteană și a mers la Farul, unde antrenorul Ștefan Petcu i-a întins o mână de ajutor. Mama atacantului spune că nu a fost simplă nici experiența de la seniorii FCSB-ului a fiului său (2017-2018).

"Cel mai greu moment a fost prima oară la Steaua. A venit foarte dezamăgit și a zis că el nu mai joacă fotbal. Nu voia să mai meargă. A fost o perioadă grea. Era visul lui și era căzut total. L-am lăsat ușor, ușor și apoi și-a revenit pentru că iubește prea mult fotbalul.

Eu nu l-am crezut niciodată că nu va mai face fotbal, doar că i-a trebuit timp ca să treacă peste ce s-a întâmplat la Steaua. Un mare aport l-a avut și domnul Fane Petcu, care era antrenor la grupa lui de vârstă la Farul și l-a luat la Farul. De acolo lucrurile au decurs ok.

Probleme a tot avut în carieră. Al doilea moment Steaua/FCSB a fost greu, la fel, dar el este puternic.

El se remontează singur. Cade la început, dar noi, familia, l-am ajutat și sprijinit întotdeauna. Dacă el ar fi fost slab, nu îl puteam ridica. El e foarte puternic, însă are nevoie de puțin timp pentru a pune lucrurile pe făgașul normal", a povestit Emilia Stroe, pentru PRO TV și Sport.ro.

Vorbind despre fiul său, Emilia Stroe s-a declarat o mamă mândră și nu și-a putut stăpâni lacrimile.

"Chiar dacă n-ar fi fost unde este acum și nu mi-ar fi dat atâtea momente de satisfacție, tot copilul meu era și tot la fel de mult îl iubeam. Sunt foarte mândră de el. Le-aș dori tuturor părinților să aibă copii așa cum este copilul meu. Așa mi se întâmplă mereu când vorbesc de el (n.r - să aibă lacrimi în ochi). Nu pot să trec așa ușor", a mai spus Emilia Stroe.

În vară, Emilia Stroe îi va face galerie lui Alibec la EURO 2024. Atacantul legitimat la Muaither SC are șanse mari să fie în lotul lui Edi Iordănescu pentru turneul final care va fi transmis ÎN DIRECT de Pro TV, Pro Arena și VOYO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!