LPF a castigat in instanta in fata RCS&RDS in scandalul acordarii drepturilor TV ale Ligii I catre Look

LPF a castigat in instanta in fata RCS&RDS in scandalul acordarii drepturilor TV ale Ligii I catre Look

Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv cererea prin care compania de cablu RCS-RDS a solicitat obligarea LPF la reluarea procedurii de valorificare a drepturilor media aferente partidelor din Liga I, informeaza site-ul oficial al Ligii Profesioniste Fotbal.

"Consideram ca aceasta solutie fireasca a instantei va inlatura definitiv orice speculatie referitoare la presupusa incalcare a legislatiei concurentei de LPF prin modalitatea de valorificare a drepturilor media implementata incepand cu sezonul 2014-2015. De asemenea, este important sa subliniem discrepanta evidenta dintre pozitia RCS-RDS SA, care si-a declarat pe toata durata litigiului INTERESUL pentru preluarea dreptului de transmitere a meciurilor din Liga I si pozitia de facto a aceleiasi companii, diametral opusa, intrucat RCS-RDS SA refuza in continuare sa negocieze cu partenerul LPF, Intel Sky Broadcast LTD, preluarea acestor drepturi", se mentioneaza pe site-ul Ligii.

LPF recomanda companiei RCS-RDS sa ajunga la un acord cu detinatorea drepturilor TV, societatea Intel Sky Broadcast, pentru ca abonatii sai sa poata urmari din nou partidele din Liga I. Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I.

Conform contractului, Liga Profesionista de Fotbal va incasa anual de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon in cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV si Transilvania Live (n.r. - care ulterior s-a transformat in Look Plus) au anuntat, pe 2 aprilie, intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX, ca au incheiat un memorandum de intelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea in direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I si Cupa Ligii.

In 29 mai, compania de telecomunicatii RCS&RDS a anuntat, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, ca a depus plangere la Consiliul Concurentei impotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, intrucat "vanzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a facut cu incalcarea legislatiei concurentei".

Pana in prezent, compania UPC si platforma sa de satelit, Focus Sat, reteaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) si Romtelecom au anuntat, prin intermediul unor comunicate de presa, ca au semnat acorduri de distributie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor doua televiziuni Look TV si Look Plus.

Citeste si:LPFRCS&RDS
VIDEO PROTVPLUS.RO

Lacul Zaghen de lângă Tulcea, sufocat de gunoaie. Paznicul are program doar până la 4
BRAT

Modifică setările cookies