LPF CFR Cluj FCSB Liga 1 Liga 1

LPF a ales echipa campionatului regulat! CFR Cluj lider și la acest capitol! Cine este antrenorul „Echipei ideale”

După 30 de etape, cei mai buni jucători din Liga 1 au fost aleși de către LPF.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 10 Martie 2022, 15:51
Data actualizarii: Joi 10 Martie 2022, 15:58

Campionatul regulat în Liga 1 s-a încheiat. După 30 de meciuri, CFR Cluj a intrat cu un avans de 7 puncte în playoff în fața FCSB-ului, ocupanta locului secund, și 11 puncte de Universitatea Craiova, echipa de pe poziția a treia.

Iar înainte de startul playoff-ului, LPF a publicat echipa ideală a campionatului regulat. Criteriul după care Liga Profesionistă de Fotbal a ales cea mai bună formulă este legat de statisticile fotbaliștilor care au bifat cel puțin 50% din minute jucate, numărul de prezențe în „Echipa ideală”, precum și de câte ori au fost desemnați „Jucătorul meciului” de către trusturile care trasmit partidele, conform precizărilor de pe site-ul LPF

„PORTAR

Otto Hindrich (CFR Cluj / 19 ani / 15 jocuri) - A profitat din plin de încrederea primtită din partea antrenorului. Pe durata acestui sezon regular, clujenii au stabilit cea mai lungă serie fără gol primit din istoria campionatului, 869 de minute, dintre care 689 au fost cu tânărul Hindrich în poartă.

FUNDAŞI

Christopher Braun (FC Botoşani / 30 de ani / 29 jocuri) - A acoperit excelent banda dreaptă, de unde a oferit cinci pase decisive, fiind cel mai bun fundaş dreapta la acest capitol.

Andrei Burcă (CFR Cluj / 28 de ani / 21 jocuri) - Pe lângă siguranţa pe care o dă echipei prezenţa sa pe teren, liderul celei mai bune defensive din campionat şi-a trecut în cont şi două goluri, ambele decisive.

Ionuț Larie (Farul / 35 de ani / 30 jocuri) - Revenit acasă, şi-a condus echipa spre play-off din postura de căpitan. Este singurul jucător de câmp integralist. De asemenea, este fotbalistul cu cele mai multe dueluri câştigate (333) şi cele mai multe deposedări reuşite (95).

Iasmin Latovlevici (CFR - 5 jocuri, FC Argeş - 18 jocuri / 35 de ani) - Achiziţionarea experimentatului fundaş stânga poate fi considerată mutarea care a făcut diferenţa în lupta pentru play-off. A marcat de două ori pe durata întregului sezon, a oferit cinci pase decisive şi a fost de cinci ori desemnat "Jucătorul meciului".

MIJLOCAŞI

Ciprian Deac (CFR Cluj / 36 de ani / 29 jocuri) - Cuvintele sunt prea puţine pentru a defini profesionalismul de care dă dovadă decarul clujenilor! Statistic, "locomotiva CFR-ului" a marcat de opt ori, a pasat decisiv de șapte ori şi a prins de opt ori "Echipa etapei".

Malcom Edjouma (FC Botoşani - 22 jocuri, FCSB - 5 jocuri / 25 de ani) - Pe durata sezonului regulat, Edjouma a înscris de cinci ori, a oferit patru pase decisive, a prins de șapte ori "Echipa etapei", a fost de cinci ori desemnat "Jucătorul meciului", iar în monitorizările InStat este mijlocaşul central defensiv cu cel mai bun index (243).

Vadim Raţă (FC Voluntari / 28 de ani / 29 jocuri) - Se află în cea mai bună perioadă din carieră. Folosit de Liviu Ciobotariu pe un post mai ofesnsiv, a contribuit cu șapte goluri şi patru pase decisive la parcursul lăudabil reuşit de FC Voluntari.

Florin Tănase (FCSB / 27 de ani / 24 jocuri) - Căpitanul roş-albaştrilor este jucătorul cu cel mai mare index Instat din primele 30 de runde - 252. A înscris de 11 ori şi a oferit patru pase decisive.

ATACANŢI

Jefté Betancor (Farul / 28 de ani / 28 jocuri) - Vârful Farului şi-a făcut din plin datoria! A înscris de 15 ori, fiind lider detaşat în clasamentul golgheterilor.

Andrei Ivan (Universitatea Craiova / 25 de ani / 23 jocuri) - 11 goluri marcate, șase pase decisive, un penalty scos şi transformat de un alt coleg şi de șapte ori desemnat "Jucătorul meciului". Indiscutabil, fotbalistul numărul 1 din lotul Universităţii.

ANTRENOR

Dan Petrescu (CFR Cluj / 54 de ani) - Cu el pe bancă, gruparea clujeană a făcut un sezon regultr unic de când s-a trecut la actualul sistem competitional! Mai mult, actuala CFR este singura echipă din ultimii 23 de ani care a scos cel puţin 76 de puncte în primele 30 de etape dintr-un campionat, precedenta astfel de performanţă fiind realizată de Rapidul lui Mircea Lucescu din sezonul 1998-1999 (77 puncte)”, este comunicatul oficial emis de LPF. 

Astfel, într-un sistem 4-4-2, jucătorii aleși de Liga Profesionistă de Fotbal pentru campionatul regulat sunt Hindrich - Braun, Burcă, Larie, Latovlevici - Deac, Edjouma, Rață, Fl. Tănase - Jefte, Ivan, conduși de pe margine de către Dan Petrescu. 

Clasament playoff

Modifică setările cookies