Lovitura pentru Burleanu! Vasile Avram a castigat la Tribunal, FRF trebuie sa-l repuna la sefia CCA si sa-i plateasca salariul

Lovitura pentru Burleanu! Vasile Avram a castigat la Tribunal, FRF trebuie sa-l repuna la sefia CCA si sa-i plateasca salariul

Vasile Avram a obtinut o victorie importanta in lupta cu FRF. 

Fostul arbitru FIFA, Vasile Avram, a castigat in instanta litigiul cu FRF, Tribunalul Bucuresti obligand, vineri, conducerea federatiei sa il repuna in functia de presedinte al CCA, de unde fusese suspendat la 25 septembrie 2011 ca urmare a anchetarii sale intr-un dosar de coruptie.

De asemenea, instanta a obligat conducerea FRF sa ii achite lui Vasile Avram despagubiri salariale actualizate de la data de 21 noiembrie 2011 si pana la repunerea sa in functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

"Instanta admite cererea. Constata incetata masura suspendarii de drept a contractului individual de munca al reclamantului la data de 21.11.2011. Obliga parata (n.r. - FRF) la reintegrarea reclamantului pe postul si functia detinute anterior suspendarii precum si la plata unei despagubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate si actualizate si cu celelalte drepturi ce i s-ar fi cuvenit, de la data de 21.11.2011 si pana la reintegrarea efectiva. Ia act ca s-au solicitat cheltuieli de judecata pe cale separata. Cu apel in 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmand a fi depusa la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VIII- a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale", se arata in solutia instantei publicata pe portarul Ministerului Justitiei.

In momentul de fata, functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor este ocupata de grecul Kyros Vassaras.

Vasile Avram a fost suspendat de FRF la 25 septembrie 2011 din functia de presedinte al CCA si din calitatea de membru al Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal dupa ce acesta a fost retinut de procurorii DNA pentru fapte de coruptie.

Avram a fost achitat, la 15 mai 2013, in dosarul de coruptie din arbitraj, de catre Curtea de Apel Bucuresti, hotararea nefiind insa definitiva. Toate persoanele judecate in acest dosar au fost achitate de instanta pentru acuzatiile aduse de Directia Nationala Anticoruptie. Judecatorul a decis si ridicarea sechestrelor puse pe bunurile inculpatilor si a altor masuri dispuse in dosar.

Este pentru a doua oara cand FRF este obligata de o instanta sa repuna in functie un presedinte al CCA. Ion Craciunescu a fost demis, la 1 august 2012, din functia de presedinte al CCA de catre Comitetul Executiv al FRF, intrunit la Casa Fotbalului, fara a i se oferi o explicatie. Ulterior, Craciunescu a atacat decizia FRF in justitie si a avut castig de cauza. Comitetul Executiv al FRF a decis in iunie 2013 ca Ion Craciunescu sa revina in functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO

Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de dolari
BRAT

Modifică setările cookies