Lovitura grea pentru Becali, Steaua se poate intoarce la FCSB: motivarea instantei a fost facuta publica! Becali mai are 11 zile sa vireze 36 milioane € in conturile MAPN

Autor: Sport.ro
Duminica 31 Iulie 2016, 10:37

	Lovitura grea pentru Becali, Steaua se poate intoarce la FCSB: motivarea instantei a fost facuta publica! Becali mai are 11 zile sa vireze 36 milioane € in conturile MAPN

Citeste si: CSA Steaua ii cere lui Becali peste 36.000.000 euro pana pe 11 august, altfel ameninta cu judecata. Ce reprezinta suma ceruta

Motivarea sentintei de pe 15 noiembrie 2015, in procesul dintre Clubul Sportiv al Armatei si clubul lui Becali, a venit la inceputul lunii iulie, iar o parte din documente au fost publicate astazi de ProSport.

Concluziile instantei sunt o lovitura pentru Gigi Becali si pentru cei care sperau ca razboiul Steaua - MAPN e pe cale sa se incheie.

Din documente reiese ca Becali a cerut permisiunea Armatei sa foloseasca numele "Steaua" si pentru ca s-a lovit de un refuz "a inregistrat cu rea credinta numele "FC Steaua". In motivare, judecatoarea sustine ca denumirea actualei echipe - "Fotbal Club Steaua Bucuresti" - nu ar fi legala.

"In conditiile in care Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti detinea inca din anul 1996 dreptul legitim asupra marcii care continea elementul verbal Steaua Bucuresti, iar in ceea ce priveste sigla, era titulara marcii notorii (a carei anulare se solicita), in contextul in care FCSB a solicitat acordul de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti pentru a isi inregistra marca 61735, iar aceasta nu i l-a acordat, ulterior reiesind ca FCSB a depus cu rea-credinta marca la inregistrare si a fost anulata printr-o decizie a ICCJ, reiese concluzia ca Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti a fost si este singura care detine un drept legitim asupra numelor Steaua Bucuresti, Steaua si asupra siglei ce face obiectul marcii nr. 72827“.

Citeste mai mult in ProSport

CSA Steaua asteapta 36 mil € de la Becali

Clubul Sportiv al Armatei Steaua (CSA) a notificat FC Steaua Bucuresti, echipa de fotbal patronata de Gigi Becali, ca are 30 de zile pentru a plati suma de 36.826.310 euro, reprezentant contravaluarea prejudiciului pricinuit de Becali in perioada in care a folosit ilegal marca Steaua (2004-2014), asa cum a decis instanta.

Cotidianul Prosport a prezentat astazi somatia trimisa de CSA si semnata de comandantul George Boroi si de juristul Florin Talpan catre echipa de fotbal. Aceeasi notificare a fost trimisa si catre FRF si LPF, cu intentia de a avertiza cele doua foruri asupra interzicerii folosirii numelui "Steaua Bucuresti".

Potrivit documentului prezentat de cotidianul Prosport, Becali trebuie sa plateasca suma de 165.718.395 RON, echivalentul a 36.826.210 euro.

"(...) Prin raportul de evaluare, expertul a stabliti valoarea prejudiciului la suma de 36.826.310 euro, respectiv 165.718.395 lei. In concluzie, CSA Steaua va notifica prin prezenta ca in termen de 30 de zile de la data comunicarii sa dispuneti plata sumei banesti, in cuantum de 36.826.310 euro, respectiv 165.718.395 lei", se arata in somatia trimisa.

In caz contrat, CSA ameninta din nou cu judecata si cu plata unor cheltuieli suplimentare pe care Becali ar urma sa le aiba de facut.

"In cazul in care nu veti da curs notificarii noastre, va vom actiona in judecata, unde veti plati pe langa suma datorata si cheltuielile de judecata constand in taxa de timbru, onorariu de executare si dobanda legala etc", se mai arata in documentul semnat de comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua.

Notificarea este datata cu 13 iulie, astfel ca Becali ar mai avea 11 zile pentru a achita prejudiciul catre CSA.

Sursa FOTO: Prosport.ro

Înșelăciunea legală prin care mai mulți bătrâni au ajuns să fie executați silit. Cum acționează escrocii
BRAT
Modifică setările cookies