FCSB Gigi Becali Steaua Superliga Lovitură devastatoare primită de Becali! Cum au motivat judecătorii decizia care a lăsat-o pe FCSB fără palmares

Lovitură devastatoare primită de Becali! Cum au motivat judecătorii decizia care a lăsat-o pe FCSB fără palmares

Gigi Becali a pierdut bătălia cu CSA în privința palmaresului!

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 23 Iulie 2021, 18:00
Data actualizarii: Vineri 23 Iulie 2021, 18:10

Curtea de Apel a publicat motivarea deciziei din urmă cu o lună când a hotărât că palmaresul Stelei din perioada 1947-1998 aparaține de CSA.

Potrivit sentinței date de Curtea de Apel București, FCSB deține doar trofeele cucerite după anul 2003. Din 1998 până în 2003, palmaresul aparține de AFC Steaua.

  • Castigator de Cupa Campionilor Europeni, dezvaluiri incredibile! Ma destainui acum. Asta era singurul aranjament Ce a povestit fostul mare fotbalist!

„În 1998, fără ca palmaresul anterior să fie transferat (în absenţa unui act din care să rezulte acest lucru şi în considerarea puterii de lucru judecat a deciziei 3425/2014), echipa de fotbal profesionist a fost transferată şi şi-a continuat activitatea (obţinânând noi rezultate sportive şi un nou palmares) unei terţe persoane – Asociaţia Fotbal Club Steaua, asociaţie cu personalitate juridică distinctă de reclamantul CSA, astfel încât această entitate este titulara dreptului la palmares pentru perioada 1998 – 2003”, se arată în motivarea deciziei Curții de Apel București, potrivit newsonline.ro.

Palmaresul pentru perioada 1947 – 1998 aparține CSA

Potrivit judecătorilor, în momentul în care s-a făcut transferul clubului de la AFC Steaua către Gigi Becali, nu a existat niciun document prin care latifundiarul din Pipera să fi preluat și palmaresul de până acum.

„Chiar şi într-o accepţiune a fondului de comerţ ce ar include drepturi nepatrimoniale, în absenţa unei manifestări de voinţă decisive în acest sens (în tranzacţia din 2003 menţionându-se exclusiv transferul dreptului de a participa în Divizia A, drept care, deşi decurge din poziţia ocupată în clasamentele anterioare, este distinct de dreptul la palmares), Curtea constată că nu poate fi reţinut un asemenea transfer.

Nu poate fi reţinută indivizibilitatea naturală invocată de apelant şi nu este aplicabil în cauză principiul accesorium sequitur principale, deoarece nu se identifică un raport de accesorialitate între dreptul la palmares şi elementele propuse de apelant.

Astfel, poziţia în clasamentele anterioare nu poate fi considerată un drept asociat, accesoriu al echipei în forma actuală, ci cel mult un accesoriu al echipei în componenţa de la momentul câştigării poziţiei în respectivul clasament.

Spre exemplu, presupunând transferul unei echipe sportive către un alt club sportiv şi redenumirea acesteia, din orice motive, nu s-ar putea pretinde că palmaresul obţinut sub titulatura anterioară să fie trecut sub noul nume ale actualei echipe, nefiind de conceput alterarea listei rezultatelor sportive, fie şi numai în considerarea interesului general al existenţei unor informaţii corespunzătoare realităţii în aceste clasamente”, se arată în motivarea deciziei privind palmaresul.

În concluzie: „Pentru perioada 1947 – 1998, titularul dreptului la palmares este reclamantul CSA”. Asta înseamnă, potrivit deciziei instanței, că echipa patronată de Gigi Becali nu este continuatoarea de drept a Stelei care câștiga în 1986 Cupa Campionilor Europeni.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!