Liga Insolventa, ajutata de stat! Datoriile cluburilor catre ANAF ar putea fi sterse complet, dupa ce legea amnistiei a trecut de Camera Deputatilor

Liga I CFR Cluj Petrolul Ploiesti Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 24 Iunie 2015, 17:28
Data actualizarii: Miercuri 24 Iunie 2015, 18:17

Liga Insolventa are parte de un ajutor nesperat! Cluburile care au adunat datorii imense catre stat vor putea reveni pe 0, dupa ce Parlamentul a votat o noua lege a amnistiei.

Parlamentul a votat astazi legea care presupune stergerea tuturor datoriilor inregistrate catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), scrie stiridesport.ro, care noteaza ca mai multe cluburi din Liga I vor avea parte de un ajutor urias.

Cluburile vor scapa de datoriile de milioane catre stat, CFR si Petrolul fiind doua dintre cele pentru care legea amnistiei reprezinta o gura imensa de oxigen.

Sursa citata scrie ca CFR Cluj nu va mai trebui sa plateasca o datorie de 12 milioane de euro catre ANAF, in timp ce Petrolul va scapa si ea de o creanta de 7 milioane de euro.

De noua lege a amnistitei nu vor beneficia insa doar cluburile de fotbal!

Textul de Lege adoptat de Parlament

„LEGE

Privind anularea unor obligaţii fiscale

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. 1 (1) Se anulează diferenţele de obligaţii fiscale principale, precum şi obligaţiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă şi comunicată contribuabilului, ca urmare a reconsiderării / reîncadrării unei activităţi ca activitate dependentă, pentru perioadele fiscale de până la 1 iunie 2015 şi neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi.

(2) Organul fiscal nu reconsideră / reîncadrează o activitate ca activitate dependentă şi nu emite o decizie de impunere în legătură cu o astfel de reconsiderare / reîncadrare, pentru perioadele anterioare datei de 1 iunie 2015.

Art. 2 (1) Se anulează diferenţele de obligaţii fiscale principale şi / sau obligaţiile fiscale accesorii stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă şi comunicată contribuabilului, ca urmare a recalificării sumelor reprezentând indemnizaţie primită pe perioada delegării şi detaşării de către angajaţii care efectuează transport internaţional, precum şi a celor plătite de către agenţii de muncă temporară, aferente perioadelor fiscale de până la 1 iunie 2015 şi neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi.

(2) Organul fiscal nu recalifică sumele de natura celor prevăzute la alin. (1) şi nu emite o decizie de impunere în legătură cu o astfel de recalificare, pentru perioadele anterioare datei de 1 iunie 2015.

Art. 3 (1) Se anulează diferenţele de taxă pe valoarea adăugată aferentă veniturilor realizate din drepturi de proprietate intelectuală, precum şi obligaţiile fiscale accesorii aferente, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă şi comunicată contribuabilului ca urmare a depăşirii plafonului şi neînregistrării ca plătitor de taxă pe valoarea adăugată, pentru perioadele anterioare datei de 1 iunie 2015 şi neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi.

(2) Organul fiscal nu emite decizie de impunere pentru obligaţiile fiscale şi accesoriile de natura celor prevăzute la alin. (1) pentru perioadele anterioare datei de 1 iunie 2015.

(3) În cazul în care contribuabilul şi-a exercitat dreptul de deducere, potrivit legii, în primul decont de taxă pe valoarea adăugată depus după emiterea deciziei de impunere organul fiscal nu anulează diferenţele de taxă pe valoarea adăugată. În acest caz, organul fiscal anulează doar obligaţiile fiscale accesorii aferente diferenţelor de taxă pe valoarea adăugată.

Art. 4 (1) Se anulează contribuţia de asigurări sociale de sănătate stabilită prin decizie de impunere emisă şi comunicată contribuabilului, datorată de persoanele pentru care baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate este mai mică decât salariul de bază minim brut pe ţară aferentă perioadelor fiscale cuprinse între 1 ianuarie 2012 şi 31 decembrie 2014 şi neachitată până la data intrării în vigoare a prezentei legi.

(2) Organul fiscal nu emite decizie de impunere pentru obligaţiile fiscale şi accesoriile de natura celor prevăzute la alin. (1) pentru perioadele fiscale cuprinse între 1 ianuarie 2012 şi 31 decembrie 2014.

(3) Prevederile alin. (2) sunt aplicabile şi pentru anul fiscal 2015.

(4) Prevederile alin. (1)-(3) sunt aplicabile şi persoanelor care nu realizează venituri şi pentru care baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate este salariul de bază minim brut pe ţară.

(5) Contribuabilii care beneficiază de prevederile prezentului articol îşi păstrează calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

Art. 5 (1) Anularea obligaţiilor fiscale prevăzute la art. 1- 4 se efectuează din oficiu, de către organul fiscal competent, prin emiterea unei decizii de anulare a obligaţiilor fiscale care se comunică contribuabilului.

(2) În cazul în care anterior intrării în vigoare a prezentei legi organul fiscal competent a emis dar nu a comunicat decizia de impunere prin care a stabilit obligaţii de natura celor prevăzute la art. 1- 4 acesta nu mai comunică decizia de impunere iar obligaţiile fiscale se scad din evidenţa analitică pe plătitor pe bază de borderou de scădere.

Art. 6 Procedura de aplicare a prezentei legi se aprobă prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală care se emite în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a acesteia.“

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!