Liga 1 CFR Cluj LPF Universitatea Craiova Superliga

Liga 1 ar putea incepe cu o SCHIMBARE de regulament! Propunerea facuta de CFR si Craiova, acceptata de TOATE cluburile 

Posibilitatea reluarii campionatului in iulie a dus la o noua propunere din partea cluburilor pentru schimbarea regulamentului. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Aprilie 2020, 21:33
Data actualizarii: Joi 30 Aprilie 2020, 21:35

CFR Cluj si Universitatea Craiova au cerut printr-o scrisoare catre LPF schimbarea regulamentului in ceea ce priveste numarul de jucatori inscrisi pe foaia de joc si numarul de rezerve. 

In propunerea celor doua cluburi, echipele vor sa inscrie 20 de fotbalisti, in loc de 18, cum prevede regulamentul actual, iar numarul rezervelor sa creasca de la 7 la 9.

Intr-un comunicat postat pe site-ul oficial, LPF a comunicat ca echipele din Liga 1 au fost de acord cu propunerea, urmand sa fie trimisa catre FRF spre a fi aprobata. 

"Tot astazi am inaintat catre FRF solicitarea comuna primita din partea CFR Cluj si U Craiova 1948 Club Sportiv privind modificarea art. 45.5 din ROAF dupa cum urmeaza: ”Echipele participante in Campionatul National Liga I au dreptul sa inscrie in raportul de arbitraj maxim 20 de jucatori, dintre care noua jucatori de rezerva. Echipele din Liga I au obligatia sa inscrie in raportul de arbitraj un numar minim de 8 jucatori formati la nivel national”. Aceasta propunere a fost agreata, in mod informal, de catre toti reprezentantii cluburilor din cadrul competitiei Casa Liga 1. Urmeaza ca propunerea inaintata de catre LPF sa fie analizata de FRF, in vederea adoptarii unei decizii finale. Reamintim ca, potrivit Statutului FRF, orice modificare de regulament poate fi efectuata numai cu aprobarea Comitetului Executiv sau a Comitetului de Urgenta al FRF.   

Propunerea formulata de cluburile din Casa Liga 1 va putea fi analizata de FRF si in lumina demersului intreprins de FIFA, care a inaintat catre IFAB, in urma cu trei zile, o propunere de modificare a Legilor Jocului pentru a permite echipelor sa poata face cinci schimbari in timpul meciurilor, inclusiv la nivelul primei ligi din fiecare tara. O decizie finala urmeaza sa fie luata de catre IFAB, organismul care controleaza Legile Jocului. Aceasta masura a fost propusa deoarece frecventa mai mare a meciurilor din perioada urmatoare, in vederea finalizarii competitiilor nationale, ar putea sa creasca riscul de accidentare a jucatorilor, ca urmare a suprasolicitarii acestora. Totodata, FIFA a subliniat ca fotbalul ar trebui sa se reia doar atunci cand autoritatile din domeniul sanatatii si guvernele vor considera ca acest lucru se poate face in siguranta si fara sa fie afectate serviciile de sanatate oferite populatiei", scrie in comunicatul LPF

Modifică setările cookies