Liga 1

Jefte Betancor, cel mai bun stranier spaniol din lume! Spaniolii de la AS, impresionați de atacantul lui Hagi

Jefte Betancor este surpriza sezonului în Liga 1.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 20 Octombrie 2021, 08:21
Data actualizarii: Miercuri 20 Octombrie 2021, 08:45

Atacantul de 28 de ani a înscris de 9 ori în acest sezon și este golgheterul campionatului intern. Adus de Gică Hagi de la FC Voluntari, Betancor a devenit revelația sezonului curent din Liga 1.

Astfel, Betancor a devenit cel mai bun stranier spaniol din lume, dacă ținem cont de numărul de goluri marcate. Celebrul cotidian spaniol AS l-a portretizat pe Betancor, vorbind și despre succesul pe care îl au fotbaliștii trecuți prin curtea lui Hagi.

La FC Voluntari, Jefte Betancor a marcat opt goluri, lucru ce nu a trecut neobservat de Farul Constanța, iar anul acesta, sub bagheta lui Gheorghe Hagi, el a devenit una dintre vedetele din Liga 1. Acum, soarta sa poate fi la fel ca a celorlalți fotbaliști români care au plecat de la Farul Constanța în schimbul unei sue generoase de bani.

Răzvan Marin sau Ianis Hagi au semnat cu Standard Liege, respectiv Genk, iar Jefte poate găsi o oportunitate similară. Deocamdată, el se gândește să înscrie cât mai multe goluri sub comanda lui Hagi, personalitatea care a produs cea mai bună versiune a unui jucător uitat în Spania, dar foarte valoros peste hotare”, au scris cei de la AS.com.

La rândul lui, și Jefte Betancor a vorbit despre experieța de la Farul Constanța.

"Am ales Farul pentru că aici se joacă fotbal şi oferă posibilitatea jucătorilor să găsească variante la cluburi mari. De asemenea, Hagi este managerul, iar asta mi-a atras atenţia. Puţini pot juca la Real Madrid şi la Barcelona şi el a făcut-o la amblele cluburi", a declarat Jefte Betancor pentru AS.com

Clasamentul marcatorilor stranieri spanioli

  1. Jefte Betancor (Farul Constanța / România) – 9 goluri
  2. Pep Biel (Copenhaga / Danemarca); Carlitos Lopez (Panathinaikos / Grecia) – 7 goluri
  3. Ivi Lopez (Rakow / Polonia); Jesus Jimenez (Gornik / Polonia) – 6 goluri
  4. Erik Exposito (Slask / Polonia); Jesus Imaz (Jagiellonia / Polonia); Fran Navarro (Gil Vicente / Portugalia) – 5 goluri
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies