Liga 1

Italienii explică ruptura dintre Cagliari și Mazzarri. Cum a putut să-i numească antrenorul pe Răzvan Marin și colegii săi

Walter Mazzarri, antrenorul lui Cagliari, a fost demis de la formația din Serie A cu trei etape înainte de finalul sezonului, când sarzii sunt în pericol să retrogradeze.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Mai 2022, 17:25
Data actualizarii: Miercuri 04 Mai 2022, 17:32

Cagliari a pierdut șapte dintre ultimele opt meciuri din Serie A, iar în prezent ocupă locul 17, ultimul care asigură salvarea, cu 28 de puncte. Totuși, echipa lui Răzvan Marin poate fi devansată de Salernitana (26p), care va juca mâine o restanță cu Venezia.

Italienii explică ruptura dintre Cagliari și Mazzarri

Gruparea din Serie A s-a limitat la un comunicat oficial de 17 cuvinte în care anunță că "l-a eliberat din funcție pe Walter Mazzarri", fără a-i mulțumi antrenorului, așa cum s-a întâmplat în cazul colaboratorilor săi.

Publicația italiană L'Unione Sarda susține că a fost vorba de o despărțire cu scântei. Walter Mazzarri l-ar fi insultat pe președintele Tommaso Giulini, iar despre jucători ar fi spus că sunt "un vestiar de viermi".

Interesant este că o clauză din contractul tehnicianului prevede că, în cazul Mazzarri este dat afară într-un moment în care Cagliari se află în afara locurilor de la retrogradare, înțelegerea se prelungește automat până în iunie 2024. Totuși, sursa citată scrie că s-ar putea ajunge la un proces între cele două părți, în care Cagliari ar putea reclama comportamentul tehnicianului.

Teoretic, cu echipa aflată acum pe locul 17 (din 20, cu ultimele trei poziții care duc în Serie B), clubul ar urma să-i plătească o sumă reparatorie semnificativă lui Mazzarri pentru cele două sezoane viitoare rămase din contract.

Până la numirea unui nou antrenor, de pregătirea echipei lui Răzvan Marin se va ocupa tehnicianul de la Primavera, Alessandro Agostini.

Walter Mazzarri a mai antrenat până acum la formații precum Livorno, Sampdoria, Napoli, Inter, Wawtford, Torino sau Reggina.

Modifică setările cookies