Mesajul lui Ionuț Lupescu înainte de primul meci al lui Dinamo cu Csikszereda: "Să luăm lucrurile foarte în serios"

Ionut Lupescu Dinamo FK Csikszereda Miercurea Ciuc Ion Tiriac Superliga Ionuț Lupescu (CS Dinamo) / Foto - Gabriel Chirea
Ionuț Stoica
Data publicarii: Sambata 18 Mai 2024, 09:36
Data actualizarii: Sambata 18 Mai 2024, 09:38
Dinamo București a reușit să obțină un loc la barajul de menținere/promovare în Superliga României.

Ionuț Lupescu a subliniat importanța norocului în parcursul recent al echipei Dinamo, care a ajuns la barajul pentru menținerea în SuperLigă. La aniversarea Clubului Sportiv Dinamo, Lupescu a menționat că rezultatele favorabile din alte meciuri au jucat un rol crucial în atingerea acestei etape decisive.

Ionuț Lupescu: "Am avut noroc"

Lupescu a explicat că, deși Dinamo și-a demonstrat valoarea în teren, mai ales în meciurile contra celor de la UTA Arad, echipa a beneficiat și de un concurs favorabil de împrejurări.

  • Ionuț Lupescu / Foto - Gabriel Chirea

"Sper că în aceste două meciuri (n.r. cu Csikszereda) băieții să aibă spirit de sacrificiu şi să reuşim să le câştigăm. Este o presiune, evident, dar cred că este o presiune plăcută pentru că ai şansa să rămâi în SuperLigă. Normal că eu credeam că Dinamo va ajunge la baraj, dar a depins şi de celelalte meciuri. Până la urmă am avut noroc, pentru că au fost patru sau cinci rezultate favorabile", a declarat Ionuț Lupescu, citat de Digi Sport.

Perspectivele de viitor pentru Dinamo

Fostul internațional și-a exprimat încrederea că figuri influente din sportul românesc, precum Ion Țiriac, Nicolae Badea sau Cristi Borcea, ar putea revitaliza clubul și îl pot readuce în elita fotbalului românesc. În ciuda dificultăților financiare și a insolvenței, Ionuț Lupescu rămâne optimist în ceea ce privește viitorul echipei:

"Extraordinar", a spus Lupescu, referindu-se la posibilitatea ca acești investitori să preia clubul.

Apel la spirit de sacrificiu și lecții din trecut

Fostul mijlocaș a făcut apel la spiritul de sacrificiu al jucătorilor în meciurile decisive contra celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc și le-a amintit importanța de a învăța din experiențele trecute, cum ar fi barajul pierdut cu Universitatea Cluj, din 2022.

"Mircea Rednic nu e un erou, pentru că el face o treabă extraordinară la Arad, care a câștigat primul loc în play-out, dar eu cred că Dinamo a câștigat pe merit, și în campionat am câștigat de două ori împotriva lor, așa că eu cred că Dinamo a meritat să câștige.

Eu cred că e o presiune plăcută că ai încă șansa să rămâi în SuperLigă. Sper să fi învățat din barajul cu Universitatea Cluj și să luăm lucrurile foarte în serios și să joace așa cum au jucat în prima repriză cu Arad", a concluzionat Lupescu.

Cifrele lui Ionuț Lupescu la Dinamo

În perioada sa petrecută alături de gruparea din Ștefan cel Mare, fostul internațional și-a trecut în cont 183 de meciuri, în care a înscris 25 de goluri, din postura de mijlocaș.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!