Adrian Porumboiu FC Vaslui Liga 1

INCREDIBIL! Vaslui are datorii de 85 de milioane de euro! Fostul club al lui Porumboiu nu a platit taxe timp de 12 ani!

Vaslui poate un nou record in materie de datorii. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 13 Ianuarie 2015, 17:48
Data actualizarii: Marti 13 Ianuarie 2015, 17:51

Clubul SC Vaslui, care sezonul trecut a incheiat campionatul Ligii I pe locul al cincilea, are datorii de peste 85 de milioane de euro, peste o treime din debite fiind catre bugetul de stat, potrivit raportului de creante depus in instanta de catre administratorul judiciar.

Sporting Club SA Vaslui, societate aflata in insolventa, inregistreaza datorii totale de 382,3 milioane lei, respectiv 85 milioane de euro, catre diverse institutii, firme, fosti jucatori si salariati, acumulate pe parcursul ultimilor ani in care echipa a evoluat in Liga I la fotbal.

Potrivit raportului de creante depus la Tribunalul Vaslui, cele mai mari datorii, respectiv 138 milioane de lei, sunt catre bugetul de stat, in conditiile in care clubul vasluian de fotbal nu a platit niciun leu la bugetul de stat in cei 12 ani de existenta.

In total, la masa credala sunt inscrisi 46 de creditori, printre care Primaria Vaslui, Liga Profesionista de Fotbal, Administratia Judeteana a Finantelor Publice, Politia Locala Vaslui, Serviciul de Ambulanta Judetean, Clubul de Fotbal Steaua Bucuresti, fosti jucatori si antrenori, banci, firme de paza, precum si societatile detinute de omul de afaceri Adrian Porumboiu.

”La termenul de astazi (n.r.-marti) de la Tribunalul Vaslui s-a discutat pe marginea raportului de insolventa. Ca si administrator judiciar, am solicitat deschiderea procedurii simplificate de faliment a societatii Sporting Club SA Vaslui”, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX administratorul judiciar al SC Sporting Club SA Vaslui, Liviu Iacob.

Dupa ce instanta va aproba falimentul, administratorul judiciar va trece la identificarea si vanzarea tuturor bunurilor si creantelor clubului vasluian de fotbal.

Tribunalul Vaslui a admis cererea de intrare in insolventa a SC Sporting Club SA Vaslui, formulata de Finantele Publice Vaslui si una din firmele fostului finantator al clubului, Adrian Porumboiu, in toamna anului trecut.

SC Vaslui a terminat sezonul trecut pe locul cinci in Liga I si, din cauza problemelor financiare, nu s-a mai inscris in noul campionat nici macar in liga secunda, acolo unde fusese retrogradata de Liga Profesionista de Fotbal, dupa ce nu a mai primit licenta tot pe fondul datoriilor inregistrate. 

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies