Ilie Dumitrescu Dinamo Hakim Abdallah Superliga Ilie Dumitrescu

Ilie Dumitrescu are un remarcat la Dinamo: ”S-a ridicat la un nivel foarte bun”

Dinamo - FCU Craiova, din prima etapă a grupelor Cupei României, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 08:24
Data actualizarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 08:24

Ilie Dumitrescu a analizat partida și a avut doar cuvinte de laudă pentru antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă. De asemenea, fostul mare internațional a avut și un remarcat în echipa ”câinilor”.

Analistul TV a scos în evidență evoluția solidă a lui Hakim Abdallah, atacantul titularizat de Burcă la Dinamo în această partidă. Masivul vârf din Madagascar și-a creat câteva ocazii periculoase de a înscrie. 

În prima repriză a lovit bara cu un șut puternic, iar în partea a doua și-a încercat norocul cu un șut de la distanță, scos cu greu de portarul Ionuț Gurău.

Ilie Dumitrescu are un remarcat la Dinamo: ”S-a ridicat la un nivel foarte bun”

”Impactul este unul diferit față de ce a avut în Liga 2. Progresul l-am observat și noi, dar toate echipele au menajat jucătorii importanți în Cupa României.

Dacă ne uităm la rezultatele lui Dinamo, cu echipele importante, nu au reușit să scoată ceva. E clar că e nevoie de întăriri ca să poți să îți pui în practic ideile.

Burcă e un antrenor foarte bun, mie îmi place foarte mult. Îl vom vedea că își va pune amprenta într-o echipă cu jucători cu mai multă calitate. Aici vorbim despre o echipă creată de el, cu niște jucători cu salarii foarte mici. Nu au salarii foarte mari, sunt convins că niciunul nu depășește 5-6 mii de euro pe lună.

E o echipă lucrată, cu identitate de joc, dar e foarte greu să scoți rezultate cu echipele care au jucători cu maturitate, cu valoare și experiență în Liga 1. Cu toate echipele importante au fost momente bune de joc, dar e foarte greu pentru el, eu știu ce înseamnă, știu ce pregătește. E o echipă lucrată, dar ai nevoie de jucători cu personalitate în ultimii 20 de metri.

E primul meci al lui Abdallah care se ridică la un nivel foarte bun. În seara asta a fost alt Abdallah. Ai nevoie de calitate, să îți pui în practică ideile, iar echipa să aibă o exprimare mai consistentă. Burcă e foarte greu de contracarat”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Dinamo a obținut primul punct în grupele Cupei României, dar are o situație delicată în campionat, acolo unde a ajuns pe locul 15, cu doar opt puncte după zece etape.

”Câinii” au trei înfrângeri consecutive în campionat și se pregătesc pentru duelul de vineri de la Galați, cu Oțelul. În cazul unei victorii, Dinamo ar putea scăpa, cel puțin temporar, de ultimele locuri din clasament.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!