Helmut Duckadam e sever: „Mi se pare o prostie! Eu aș fi propus asta”. Reacția fostului portar cu privire la suspendarea meciului Sepsi - FCU

Sepsi - FCU Etapa 23 Helmut Duckadam Superliga Superliga Duckadam
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Februarie 2023, 10:27
Data actualizarii: Miercuri 01 Februarie 2023, 13:07

Cele două echipe s-au duelat în etapa cu numărul 23 din Superligă.

Centralul Andrei Chivulete a oprit meciul pentru 10 minute din cauza scandărilor cu iz xenofob venite din partea galeriei celor de la FCU Craiova și a trimis jucătorii la vestiare. După ce s-au întors pe teren, la doar câteva secunde, arbitrul a suspendat meciul definitiv și a încheiat partida în minutul 27 la 0-0.

Helmut Duckadam e sever: „Mi se pare o prostie! Eu aș fi propus asta”. Reacția fostului portar cu privire la suspendarea meciului Sepsi - FCU

Fost președinte de imagine la FCSB, Helmut Duckadam și-a exprimat opinia cu privire la scandalul de la Sf. Gheorghe, evidențiind faptul că partida nu ar fi trebuit suspendată, ci doar evacuați suporterii oltenilor.

„Mi se pare o prostie! Dar noi tot timpul facem premiere, de ce să nu fie și aici o premieră? Părerea mea este că trebuia să se rezolve foarte simplu. Bine, trebuia și arbitrul să aibă această putere, sau Federația, sau observatorul. Eu aș fi propus să fie oprit jocul, să fie evacuați acei suporteri din stadion și să se reia jocul. Dacă nu puteau fi evacuați suporterii, trebuia să fie întrerupt jocul, iar, după 24 de ore, era reluat jocul fără spectatori din minutul oprit.

Așa… suferă un club, suferă jucătorii, pentru că, la Craiova, sunt foarte mulți jucători care habar n-au ce înseamnă Ținutul Secuiesc, ce înseamnă imnul și așa mai departe. Ei au venit să câștige niște bani. De ce să sufere jucătorii pentru câțiva oameni care au un război cu Mititelu? Eu cred că ar trebui revizuită această politică: “Dom'le, evacuăm frumos acei suporteri recalcitranți, le dăm amenzi, îi interzicem pe stadion. De ce să sufăr eu, care merg la meci să văd spectacol și am plătit bilet?”.

Arbitrul și observatorul ar trebui să poată să ia această decizie (n.r. - să fie evacuați suporterii). Dacă nu suntem în stare să evacuăm 100-300 de suporteri, înseamnă că nu suntem pregătiți cu nimic în țara asta! S-a creat un precedent. Așa… putem să oprim fiecare meci. Au fost atâtea situații în care se putea opri un meci. Nu știu cine va profita de această oprire, pentru că, în niciun caz, fotbalul”, a spus Duckadam, potrivit Digi Sport.

Sepsi OSK - FCU Craiova 0-0 (meci întrerupt de arbitrul Andrei Chivulete)

În minutul 25, iniţial arbitrul Andrei Chivulete a cerut să se facă un anunţ la staţia de amplificare, ca avertisment, însă după foarte scurt timp el a oprit meciul şi a trimis echipele la vestiare.

Meciul a fost întrerupt 10 minute, echipele au revenit pe gazon, dar au mai jucat doar 14 secunde și Chivulete a fluierat finalul partidei! Fanii lui FCU au declanșat din nou ploaia de scandări xenofobe, iar Chivulete a întrerupt definitiv partida! 

Bergodi s-a dus către Chivulete pentru a-i cere explicații însă centralul a respectat regulamentul! Dacă după cele 10 minute de întrerupere echipele revin pe teren și se continuă scandările xenofobe, arbitrul fluieră finalul partidei. 

"Cam asta a fost!", a spus comentatorul partidei de la Digisport, Dan Ștefănescu. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!