Gigi Becali, tras la răspundere înainte ca FCSB să fie numită campioană matematic: "Doamne ferește, e o tâmpenie!"

Gigi Becali Elias Charalambous FCSB MM Stoica Superliga Gigi Becali / Captură de ecran PRO TV
Ionuț Stoica
Data publicarii: Sambata 27 Aprilie 2024, 17:43
Data actualizarii: Sambata 27 Aprilie 2024, 17:44

Augustin Călin contestă ideea de a-i acorda lui Gigi Becali o... medalie de campion pentru rolul său la FCSB.

Augustin Călin, tehnicianul echipei Progresul Fundulea, a respins categoric această propunere, considerând că meritul pentru succesul echipei nu îi aparține lui Gigi Becali, ci staff-ului tehnic și jucătorilor.

De asemenea, antrenorul a evidențiat faptul că rotația echipei și strategiile de joc sunt rezultatul unei munci de echipă, iar deciziile unilaterale ale lui Becali nu ar trebui să primească recunoaștere în acest sens.

  • Gigi Becali / Captură de ecran PRO TV

Potrivit antrenorului, munca depusă de antrenori, preparatorii fizici și întregul staff al clubului este cea care stă la baza performanțelor fotbaliștilor. 

(n.r.: -  I-ai da diplomă de antrenor lui Gigi Becali?) “Nu, doamne ferește. Nu merită. E o tâmpenie acest lucru. A și declarat în glumă domnul Becali că nu mai știe unde e baza.

Antrenamentele și tot ceea ce conțin ele, intensitatea lor, volumul lor, toate astea sunt decise de antrenori. La FCSB, dar și la alte echipe, sunt 7-8 jucători care joacă titulari meci de meci. Mai sunt 2-3 pe care îi rotește domnul Becali după bunul său plac.

Cum să îi dăm merit pentru așa ceva? Singurul merit pe care îl are domnul Becali este pentru că a creat toate condițiile. Pentru celelalte este meritul antrenorilor și al jucătorilor”, a declarat Augustin Călin, potrivit Fanatik.

Augustin Călin: "Staff-ul și-a făcut treaba 100%!"

Augustin Călin a adăugat că eventualele trofee obținute de FCSB în viitor ar trebui să fie atribuite exclusiv meritului staff-ului tehnic.

“Al lui Pintilii, al lui Charalambous, domnul Mihai Stoica, preparatorilor fizici și toți cei care sunt acolo în staff. La Liga a 3-a sunt unii jucători bine pregătiți și alții mai puțin bine pregătiți.

La FCSB cam toți sunt pregătiți. Au cam același nivel. Drept dovadă că au reușit să ia campionatul cu un prim 11 care s-a schimbat. Și asta pentru că toți au valoare. Pe oricine ar fi ales ar fi dat randament.

Dacă antrenorii, maseurii, analiștii, staff-ul FCSB-ului nu și-ar fi făcut bine treaba, valoarea unor jucători ar fi scăzut. Atunci, schimbările domului Becali nu ar mai fi dat randament.

Staff-ul și-a făcut treaba 100%. Meritul viitorului campionat pe care îl vor câștiga este al staff-ului. Iar domnul Becali are meritul pentru condițiile create”, a adăugat tehnicianul în vârstă de 43 de ani.

Clasamentul play-off-ului Superligii României

FCSB se clasează pe prima poziție, cu 46 de puncte și este tot mai aproape de a fi numită campioană matematic. În spatele roș-albaștrilor se află Farul Constanța cu 35 de puncte, alături de CSU Craiova și CFR Cluj, cu câte 34 de puncte fiecare.

Standings provided by Sofascore
 

VIDEO Augustin Călin, la Poveștile Sport.ro

 
 
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!