Gigi Becali, susținut de un patron din Liga 1: „Merită să fie campion! Are o practică veche!” 

Gigi Becali Adrian Mititelu CFR - FCSB FCSB FCU Craiova Superliga Gigi Becali
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Februarie 2023, 19:56
Data actualizarii: Luni 06 Februarie 2023, 19:55

Gigi Becali are un „aliat” în lupta la titlu contra CFR-ului.

FCSB și-a luat revanșa pentru înfrângerea cu Farul Constanța, 2-3, din runda trecută. În etapa a 24-a, roș-albaștrii s-au întors victorioși de pe terenul CFR-ului, 1-0, grație golului înscris de Malcom Edjouma (26 ani), în minutul 88. 

Adrian Mititelu îl susține pe Gigi Becali în lupta la titlu 

Jocul l-a mulțumit și pe Gigi Becali (64 ani). Patronul FCSB-ului a mărturisit că echipa a jucat atât de bine, încât schimbările la pauză nu au mai fost necesare

Referitor la acest subiect, Adrian Mititelu (54 ani) a mărturisit că implicarea finanțatorilor este încă din secolul trecut. Și l-a dat ca exemplu pe un moșier din Craiova, pe nume Puiu Pleșa, care alcătuia echipa de joc în 1942. 

„Păi de ce să înnebunească? Să fim serioși, cu toate greșelile lui și cu toate ieșirile lui, uneori necontrolate, merită să fie campion pentru că a avut o echipă foarte bună în ultimii ani. Nu faceți o confuzie. Între a antrena echipa și a impune mai mulți jucători. E diferență mare.

Nu este antrenor. Antrenor e ăla care stă cu ei la antrenament. Asta este o practică veche. Eu am găsit un ziar în arhivele vechi ale Craiovei. La noi a fost un mare patron de fotbal se numea Puiu Pleșa, un moșier și un industriaș, un om foarte bogat care a reușit să facă o echipă puternică la Craiova după ce a făcut fuziune între două echipe de cartier.

A fost campioană, însă nu a fost declarată pentru că ultimele două etape nu s-au jucat, dar chiar dacă se jucau era campioană. Deși îl lăuda presa vremii și microbiștii, unii dintre ei îi reproșau că se bagă peste antrenor și face echipa. În 1942, 1943. Asta e o practică veche”, a declarat Adrian Mititelu pentru Fanatik

Finanțatorul lui FCU Craiova consideră că FCSB are cel mai bun lot din România, peste cel al CFR-ului. Mai mult, Adrian Mititelu crede că roș-albaștrii pot anul acesta să oprească dominația elevilor lui Dan Petrescu (55 ani). 

„Nu sunt surprins de victoria FCSB-ului. E o echipă foarte bună. Susțin în continuare că are cel mai bun lot din România. CFR-ul rămâne totuși cea mai puternică echipă din România și chiar dacă a pierdut aseară în continuare văd CFR favorită la câștigarea campionatului. Dar e un semn foarte important că FCSB ar putea sparge gheața. Dacă FCSB i-a învins pe CFR acasă e un semn că ar putea fi o schimbare de paradigmă anul acesta.

Încă o dată CFR rămâne principala candidată, dar acum cred că există șanse foarte mari ca FCSB-ului să-i iasă până la urmă anul ăsta. A avut mai mulți ani în care nu i-a ieșit”, a mai spus Adrian Mititelu. 

Declarațiile lui Gigi Becali, după CFR Cluj - FCSB 0-1 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!