LIVE BLOG GIGI IS NOT BACK | Decizia oficiala: Instanta a respins cererea de intrerupere a pedepsei! Ce urmeaza pentru Becali

► Drumul spre Torino incepe joi, ora 20:00, Dnepr - Tottenham in direct Sport.ro si Voyo.ro!

Astazi se implinesc fix 9 luni (276 de zile) de cand Gigi Becali a fost condamnat la inchisoare - avocatii lui cer sa fie eliberat pentru urmatoarele 3 luni pentru a se putea opera la Munchen.

OFICIAL! Judecatorii au respins cererea de eliberare temporara depusa de avocatii lui Gigi Becali. Acestia au termen de 3 zile sa faca recurs la decizia judecatorilor care au decis ca lui Becali sa nu ii fie permisa eliberarea, el avand insa dreptul sa se opere in sistemul romanesc.

"Nu pot sa o calific decat ca o decizie gresita. Cererea a fost sustinuta de documente iar textul de lege scrie ca detentia trebuie sa fie intrerupta atunci cand starea este una grava si confirmata de medici. Motivarea pe care judecatorul a dat-o este ca interventia chirurgicala poate avea loc in Romania in sistemul spitalelor care apartin de Ministerul Sanatatii. Si noi spunem ca nu se poate pune un asemenea risc pentru ca exista multe cazuri in care persoane care nu aveau probleme atat de serioase au ajuns in scaun cu rotile

Nu renuntam. Am contestat deja decizia. Banuiesc ca in urmatoarele 5 zile vom avea fixat primul termen pentru recurs. Noi vom face demersuri la Consiliu European pentru incalcarea unui drept

Exista riscul sa faca paralegie. Nu va accepta sub nicio forma sa se faca interventia chirurgicala sub paza intr-un spital ales de tribunal" a spus Maria Vasii, avocata lui Gigi Becali, la Sport.ro

"Cand cinci opinii ale medicilor neurochirurgi, intre care si medicul Ciurea, care este cel mai mare din Romania, arata ca daca nu se face operatia este pericol de paralizie, nimeni nu ma poate obliga sa fac această interventie la un doctor pe care il vor institutiile statului", a spus Becali ieri in fata instantei.

UPDATE Din primele informatii, cererea de eliberare temporara a lui Gigi Becali a fost respinsa. In maxim 10 minute, verdictul va fi anuntat oficial

UPDATE In cateva minute va fi anuntat verdictul judecatorilor. Din sursele Pro TV, acesta va fi unul negativ deoarece nu se doreste ca acesta sa fie lasat sa plece din tara, chiar si pentru aceasta operatie. Astfel, Becali ar avea 2 variante - fie va face cerere sa se opereze in tara, fie va fi operat in sistem penitenciar.

UPDATE "Potrivit surselor mele, instanta va admite cererea de intrerupere a pedepsei, acest lucru insemnand ca se suspenda executarea pedepsei cu inchisoarea pana se va insanatosi. Motivul pentru care executarea pedepsei se va suspenda este necesitatea interventiei chirurgicale.

Desi nu putem sti pina la redactarea hotaririi judecatorului, in mod categoric, nu poate nici o instanta din lumea asta sa-i interzica sa se trateze unde vrea. Daca vrea sa se trateze in America, in America se va trata. Potrivit legii, nu are nimeni voie sa ii interzica operatia in strainatate", a spus Daniel Ionascu, conform ziarulring.ro.

UPDATE Patronul Stelei nu va mai merge la tribunal astazi pentru aflarea deciziei judecatorilor, el urmand sa astepte verdicul la penitenciarul Poarta Alba

Joi este o zi foarte importanta pentru Gigi Becali, care va afla, in jurul orei 12.00, daca poate iesi din inchisoare pentru a se opera.

Patronul Stelei vrea sa ajunga la o clinica din Munchen.

Becali s-a prezentat la tribunalul din Constanta slabit si cu un guler cervical la gat: "Nu vreau sa raman paralizat. Nu vreau sa fiu macelarit si sa raman paralizat", i-a implorat acesta pe judecatori.

Noua avocata a lui Gigi Becali, Maria Vasii, le-a explicat judecatorilor motivele pentru care patronul Stelei trebuie sa beneficieze de aceasta operatie in strainatate.

"Am incredere ca nu poate fi decat o solutie de admitere a cererii de intrerupere a pedepsei."

"La dosar am depus manifestul a 25 de persoane care au fost supuse unor asemenea interventii chirurgicale in Romania si au ramas in scaunul cu rotile. Acest risc planeaza si asupra clientului nostru.", a declarat avocata.

Citeste si:Gigi Becali
VIDEO PROTVPLUS.RO

Situația Covid se înrăutățește. La „Victor Babeș” nu mai sunt locuri pentru bolnavii în stare gravă
BRAT
Modifică setările cookies