VIDEO EXCLUSIV Gigi Becali nu a fost primul: „Adrian Păunescu se implica la echipă! Dădea telefon și îi spunea antrenorului pe cine să bage!”

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 14:46
Data actualizarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 14:47

Adrian Păunescu a avut un rol important în fotbalul românesc. A scris versurile de la imnurile Rapidului și al Universității Craiova și a ajutat la formarea Craiovei Maxima. 

FCU Craiova a câștigat într-o manieră categorică meciul cu U Cluj, 5-0, din runda 24 a Superligii. Partida s-a disputat fără spectatori, după ce Adrian Mititelu (54 ani) a mărturisit că a fost nevoit să recurgă la această măsură, din cauza scandărilor xenofobe de la Sfântu Gheorghe, care, cel mai probabil, o vor costa înfrângerea la „masa verde” pe gruparea din Bănie. 

Adrian Mititelu, dezvăluiri despre implicarea lui Adrian Păunescu la Universitatea Craiova 

În plin „război” cu Peluza Sud, Adrian Mititelu a ținut să le reamintească suporterilor că vremurile s-au schimbat și că performanțele Craiovei Maxima s-au datorat implicării a doi oameni: Ștefan Andrei și Adrian Păunescu. Mai mult, omul de afaceri a mărturisit că celebrul poet avea un rol complex la clubul din Bănie și că alcătuia inclusiv echipa de start și hotăra la pauză ce schimbări să fie făcute. 

„Am avut noroc ca doi olteni adevărați, Ștefan Andrei și Adrian Păunescu, să fie aproape de Nicolae Ceaușeșcu și să facă fel și fel de jocuri de culise să creeze o echipă puternică la Craiova. Dar în timpul acesta, orașul Craiova nu avea un teren de antrenament pentru Craiova Maxima. Craiova Maxima, când erau meciurile europene, se antrena pe o pistă de aerodrom. În rest, noi nu am contat în fotbal. 

Acea echipă superbă a fost o adunatură dumnezeiască de jucători foarte talentați, care s-au strâns în același lot, aduși din stânga din dreapta de Ștefan Andrei și Adrian Păunescu. Stiți că Adrian Păunescu se implica și în alcătuirea formației la Universitetea Craiova. Și atunci nu erau telefoane mobile, dădea telefon de nu știu unde și la pauză îi spunea antrenorului și pe cine să bage în echipă. 

Era un antrenor pus de Adrian Păunescu care la pauză se ducea la telefonul de la vestiare și îl suna pe Păunescu și îl întreba ce să facă, cum să facă în repriza a doua. Pentru că el era patronul spiritual al echipei”, a declarat Adrian Mititelu la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena.

Adrian Păunescu a scris „Oltenia Eterna Terra Nova” pe tren 

Adrian Păunescu este autorul celor mai frumoase imnuri din fotbalul românesc, cel al Universității Craiova și al Rapidului. De altfel, fiul poetului, Andrei Păunescu, a dezvăluit că „Oltenia Eterna Terra Nova” a fost scris pe tren. 

„Tata a și jucat acolo, în perioada junioratului, înainte să plece la București la liceu. Turneul 'Cenaclului Flacăra' din anul 1983 s-a potivit în așa fel încât să ajungem la Craiova în luna martie, chiar în ziua meciului cu Kaiserslautern. Atunci s-a calificat Craiova în semifinalele Cupei UEFA.

Am plecat de la Timișoara cu trenul și tata a zis: 'Trebuie să scriem un cântec pentru Craiova, un mare imn'. A scris versurile de la 'Oltenia Eterna Terra Nova'. Muzica a fost compusă Valeriu Penișoară. El era un moldovean care ținea cu Dinamo, dar nu prea curaj să se manifeste la 'Cenaclu'…

A doua zi s-a cântat imnul la stadion, dar și în vestiar. Acum cântecul este în istorie și aparține celor cinci județe ale României. Din punct de vedere al formatelor, al potrivirii pentru a fi cântat de mase, cel mai frumos este cel al Rapidului. Este mai simplu, versuri mai scurte… Din punct de vedere al complexității, al istoriei și al emoției, imnul Craiovei este mai frumos”, a declarat Andrei Păunescu pentru TVR Sport. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!