dragos iancu FC Hermannstadt Petrolul Ploiesti valentin ticu Superliga

Gestul făcut de Dragoș Iancu pentru ca Valentin Țicu să nu primească o suspendare drastică

Valentin Țicu (23 de ani), căpitanul Petrolului, așteaptă decizia Comisiei de Disciplină după cartonașul roșu văzut în meciul cu FC Hermannstadt.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Octombrie 2023, 10:55
Data actualizarii: Luni 02 Octombrie 2023, 10:55

La partida cu Hermannstadt, în minutul 6, Țicu i-a provocat o accidentare foarte gravă lui Dragoș Iancu în urma unui fault dur. Fundașul Petrolului a văzut cartonașul roșu, iar miercuri este așteptat un verdict din partea Comisiei de Disciplină în privința suspendării sale.

"Dragoș Iancu a depus o hârtie în care a spus că nu s-a pus problema vreodată ca Țicu să aibă intenție"

Claudiu Tudor, președintele Petrolului, are două argumente pentru o pedeapsă mai blândă în cazul lui Țicu: faptul că Dragoș Iancu a depus o hârtie oficială în care susține că nu a simțit vreo intenție din partea adversarului, dar și faptul că fundașul stânga s-ar afla în vederile selecționerului Edi Iordănescu, iar o suspendare drastică ar afecta și echipa națională.

"Probabil că miercuri se va stabili verdictul. Sperăm să nu fie o suspendare mare. Nici jucătorul (n.r - Dragoș Iancu) nu a acuzat vreo intenție. Chiar a și depus o hârtie în care a spus că nu s-a pus problema vreodată ca Țicu să aibă intenție.

Este o mare pierdere pentru noi. Este jucătorul cel mai reprezentativ pentru oraș, pentru club, dar, așa cum am văzut și la meciul cu Hermannstadt, acolo a jucat Sergiu Hanca și nu cred că s-a văzut o diferență. Avem încredere și în ceilalți jucători, cu siguranță vor suplini absența lui Vali.

Văzând că și Camora s-a accidentat, cred că am face un rău echipei naționale. Țicu știu că a fost în vederile selecționerului și nu cred că ar ajuta ca el să stea o perioadă mai lungă în afara fotbalului. El poate fi chiar o opțiune pentru echipa națională dacă va juca la echipa de club", a spus Claudiu Tudor, la Playsport.

Valentin Țicu l-a vizitat pe Dragoș Iancu la spital

În urmă cu o săptămână, Dragoș Iancu, diagnosticat cu fractură de peroneu, maleolă și ligamente, a fost supus unei intervenții chirurgicale care a durat peste patru ore. O zi mai târziu, jucătorul lui FC Hermannstadt a fost vizitat la spital de Valentin Țicu, care și-a prezentat scuzele pentru accidentarea gravă provocată și a transmis că este gata să îl ajute cu ce este nevoie în procesul de recuperare.

„Suntem jucători profesioniști amândoi, ne știm din circuitul echipelor naționale și nu mi-am imaginat vreodată că voi ajunge într-o astfel de situație sau că îi voi provoca unui coleg o astfel de accidentare!

Nu am avut nicio intenție, totul s-a întâmplat rapid, în tensiunea meciului, dar mă simt vinovat și îmi asum total cele întâmplate. Voi fi alături de el și, dacă îmi va permite, îl voi ajuta să treacă peste acest eveniment și să revină cât mai repede pe teren. Încă o dată ii cer scuze lui Dragoș, familiei lui, dar și cluburilor Hermannstadt și Petrolul”, a mărturisit Vali Ticu, după ce l-a vizitat pe Dragoș Iancu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!