Comisia de Disciplina dragos iancu FC Hermannstadt Petrolul Ploiesti valentin ticu Superliga

Anunțul Comisiei de Disciplină după eliminarea lui Valentin Țicu

Valentin Țicu (23 de ani), căpitanul Petrolului, a fost eliminat în minutul 6 al meciului cu FC Hermannstadt (0-0), de duminică, după un fault care a provocat o accidentare gravă a lui Dragoș Iancu (20 de ani).

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 16:09
Data actualizarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 16:08

Luni dimineață, Dragoș Iancu, diagnosticat cu fractură de peroneu, maleolă și ligamente, a fost supus unei intervenții chirurgicale care a durat peste patru ore. O zi mai târziu, jucătorul lui FC Hermannstadt a fost vizitat la spital de Valentin Țicu, care și-a prezentat scuzele pentru accidentarea gravă provocată și a transmis că este gata să îl ajute cu ce este nevoie în procesul de recuperare.

Verdict amânat pentru suspendarea lui Valentin Țicu

În mod normal, un verdict în privința eliminării lui Țicu ar fi trebuit să vină astăzi, însă Comisia de Disciplină a anunțat un nou termen - miercuri, 4 octombrie, dată la care căpitanul Petrolului ar urma să afle câte etape va fi suspendat.

Țicu nu a fost în lotul Petrolului la partida de azi cu Progresul Pecica (2-1), din Cupa României. Până la aflarea suspendării, fundașul stânga va rata cu siguranță și jocul cu Poli Iași, programat luni, 2 octombrie, în Liga 1.

Ce suspendare riscă Valentin Țicu după ce i-a rupt piciorul lui Dragoș Iancu

În fotbalul românesc, o accidentare gravă asemănătoare s-a produs la meciul Universitatea Craiova - Poli Iași 1-0, disputat pe 2 octombrie 2020, când Ovidiu Mihalache i-a produs o fractură de peroneu lui Elvir Koljic printr-un procedeu similar.

În minutul 34 al meciului de la Craiova, Mihalache intra prin alunecare la Koljic și cu genunchiul prindea piciorul drept al bosniacnului în gazon. Atacantul oltenilor era diagnosticat cu fractură de peroneu, iar după intervenția chirurgicală la care a fost supus imediat a lipsit de pe gazon șase luni.

La acel moment, Ovidiu Mihalache era suspendat opt etape de Comisia de Disciplină din cadrul FRF. Poli Iași a făcut recurs, iar pedeapsa a fost redusă ulterior la șase meciuri.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!