federico piovaccari FC Vaslui Gigi Becali Steaua Wesley Lopes Superliga

GENIALUL Piovaccari! Pariul Stelei pentru un atac de Liga a iesit SUPER bine! Gigi era sa-si dea toti banii pe un brazilian de LUX!

► Trageri la sorti “Adio, dar RIOman cu tine!”, vineri 18:00, IN DIRECT la Sport.ro!

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Decembrie 2013, 10:23
Data actualizarii: Vineri 06 Decembrie 2013, 11:43

Steaua l-a vrut timp de doi ani pe Wesley. Cand era la Vaslui, Wesley a devenit cel mai bun marcator strain din istoria Romaniei: 62 de reusite in 113 meciuri!

Gigi Becali l-a urmarit atent pe brazilian, dar salariul si prima de semnatura au fost prea mari ca sa se inteleaga cu el. Apoi, Wesley a plecat din Romania, iar Steaua a mai facut o incercare sa-l ia.

Ieri, s-a scris pe larg despre faptul ca brazilianul ar putea veni la Petrolul, sa faca pereche cu Mutu, intr-un atac senzational pentru un titlu visat de ani de zile la Ploiesti. Deci de Steaua nu mai poate fi vorba pentru Wesley, un jucator care a implinit 33 de ani in noiembrie anul acesta.

Steaua a mers mai departe: l-a luat pe Piovaccari, un atacant cu cifre in Serie B, insa care s-a dovedit un pariu castigat. Voci din preajma echipei din Ghencea au spus ca pentru el este tintita o 'norma' de 10 reusite in acest tur de campionat, in care Steaua a jucat pe trei fronturi: Cupa, campionat si UCL.

Italianul a impresionat, pana la urma: a marcat cu Otelul, in Cupa, al 11-lea sau gol. Problema vine la vara, cand Piovaccari va pleca de la Steaua, fiindca nu ii mai poate fi platit salariul pentru care Sampdoria l-a imprumutat in Romania: 700.000 de euro (Steaua ii plateste sub 200.000 de euro anual, pentru imprumut).

Daca ne uitam putin in urma, italianul e mai bun decat Wesley! Brazilianul a venit in Romania in ianuarie 2009, la Vaslui, unde a marcat doar de 8 ori in acel retur, cu trei reusite mai putin decat a reusit Piovaccari la Steaua tot intr-o jumatate de sezon.

Astfel, pur comparativ, Gigi Becali si Steaua au facut o afacere mai buna, pe mai putini bani, avandu-l in echipa pe Piovaccari si nu pe Wesley.

Modifică setările cookies