OFICIAL Fundaș dreapta din Italia și bun la toate la Oțelul Galați! Ziua și transferul pentru echipa lui Dorinel Munteanu

Valerio Gallo Dorinel Munteanu Gloria Bistrita Nikola Stevanovic Otelul Galati Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 Iulie 2024, 15:12
Data actualizarii: Luni 01 Iulie 2024, 15:17

Gruparea din Galați este foarte activă pe piața transferurilor.

După ce duminică l-a prezentat pe fundașul central cu o selecție la naționala Serbiei Nikola Stevanovic, luni Oțelul Galați a anunțat transferul lui Valerio Gallo, fundaș dreapta italian care are și cetățenie română.

”Valerio Gallo este oțelar.

Un român de mare perspectivă care joacă fundaș de bandă a devenit component al SC Oțelul Galați. Născut în Italia, Valero Gallo și-a pus semnătura pe un contract pe doi ani cu echipa noastră.

Gallo, 1.80 metri, 19 ani, are dublă cetățenie, româno-italiană, și a ajuns la Oțelul după ce a activat în sezonul precedent la Gloria 2018 Bistrița, echipă cu care a disputat barajul de promovare în Liga 2. 

Născut în provincia Torino, Valerio a fost format la cluburi din peninsulă și a decis în urmă cu trei ani să își încerce șansa în România, la clubul de Liga 3 Unirea Bascov (județul Argeș). 

În stagiunea 2023-2024, el s-a transferat la formația bistrițeană, iar acum a ajuns sub comanda managerului tehnic Dorinel Munteanu în cantonamentul din Austria”, a explicat Oțelul pe site-ul oficial.

Ce a declarat Valerio Gallo

”Este o șansă foarte mare pentru mine să reprezint Oțelul, motivație mai mare nu există. 

Mă voi dedica total pentru a-i demonstra domnului Dorinel Munteanu că poate conta pe mine. 

Sper să facem un an competițional bun și să ne mulțumim suporterii. Vă așteptăm la stadion!”

Noul transfer este polivalent și eligibil pentru regula Under 21 

Valerio este eligibil pentru regula Under 21 din Superliga, iar calitățile îi permit să activeze atât ca fundaș dreapta, cât și ca apărător de bandă stângă sau ca mijlocaș defensiv, conform site-ului oficial al gălățenilor.

El a fost convocat la câteva acțiuni ale naționalei Under 19 a României. Gallo a semnat un contract pe doi ani cu SC Oțelul.

Info și foto: Oțelul Galați

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!