Fernando Huja Petrolul Ploiesti Superliga Superliga

Fotbalistul revenit cu gol în Superliga după o absență lungă a dezvăluit chinurile prin care a trecut în ultimele luni

O accidentare stupidă l-a ținut departe de teren pentru zece luni, însă a revenit cu gol, în poarta Universității Craiova.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 28 Octombrie 2023, 10:40
Data actualizarii: Sambata 28 Octombrie 2023, 10:42

Fernando Huja s-a accidentat la începutul acestui an, în timpul unui meci de pregătire din Antalya, fiind nevoit chiar să se opereze.

„Îmi aduc aminte perfect faza, un duel undeva la marginea terenului, în tușă. Primul gând pe care l-am avut, atunci, a fost să fac „alunecare”, dar am ezitat. Am zis că am viteză mai mare decât adversarul, m-am gandit că pot, astfel, să-mi câștig poziția, să iau prim-planul, însă atunci când am pus piciorul stâng pe teren am simțit cum mi-a alunecat călcâiul. Nu mult, cam doi centimetri, așa, dar a fost suficient ... M-am ridicat, am ieșit de pe teren, ziua următoare eram deja la sală. N-am vrut să cred, pe moment, că este ceva foarte grav. Abia după trei RMN-uri s-a confirmat faptul că am ligamentul încrucișat anterior rupt. Verdictul a fost clar: operație, pauză șase luni!

În primul rând, nu mi-a fost frică de ceea ce o să urmeze după operație. Am vorbit eu cu mine, ca să spun așa, și mi-am propus să nu fiu o victimă, ci să atac situația. Și parcă timpul a trecut repede, am revenit alături de colegii mei, m-am întors și pe teren, mi-am propus să uit ce a fost, să muncesc și să fiu mai bun decât înainte.

Nu am avut deloc emoții când am intrat pe teren (n.r. - primele minute după revenire le-a prins în Cupa României, la Pecica), eram în superioritate numerică și m-am gândit doar că trebuie să ajut echipa să câștige meciul. Nu m-am gândit nici la accidentare, ci doar că sunt acolo și trebuie să-mi fac treaba, ca întotdeauna.

Revenire cu gol în Superliga

A fost ceva incredibil (n.r. - revenirea în Superliga, la meciul cu Universitatea Craiova, scor 3-1)! Am fost un pic șocat, chiar dacă era un moment la care visam. Chiar am revenit după 10 luni şi la redebut am dat gol? Pentru un fundaş e ceva special, nu o să uit niciodată momentul acesta. Dar, sunt un luptător, pentru astfel de momente muncesc.

Eu plec de la ideea că nu am devenit mai slab, ci, din contra, mai bun, mai puternic (n.r. - după accidentare). Și mental, și fizic. Nu sunt nici primul și nu voi fi nici ultimul jucător care se confruntă cu o accidentare gravă. Dar, în astfel de situații, fiecare află cum poate să și treaca peste ceea ce i se întamplă. Știu, la început e un pic de tristețe, poate și senzația că ai pierdut un tren, dar, pe parcurs, descoperi că, de fapt, lucrurile nu stau chiar așa. Eu n-am pierdut 10 luni, ci am câştigat 10 luni! Timp în care m-am pregătit să revin și mai puternic”, a spus Marian Fernando Huja, potrivit lpf.ro.

Marian Fernando Huja s-a născut la Agualva-Cacem, în Portugalia, pe 5 august 1999, din părinți care provin din Țara Oașului. A început să învețe fotbal la Academia lui Belenenses și, mai apoi, s-a perfecționat la cea a lui Watford. Ajuns la Petrolul în septembrie 2020, fundașul portughez s-a impus rapid, devenind unul dintre cei mai buni fundași centrali din SuperLiga României.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!