Fotbalistii romani, avertizati sa nu se lase pacaliti de "metoda nigeriana". Ce TEPE dau impresarii

Fotbalistii romani, avertizati sa nu se lase pacaliti de "metoda nigeriana". Ce TEPE dau impresarii

Marti 19 Februarie 2019, 10:32

Jucatori de fotbal din lumea intreaga sunt pacaliti cu o escrocherie aparuta in urma cu 250 de ani.

Toata Romania vede Romania in direct la PRO TV! Sambata, 23 martie, 19:00, Suedia - Romania! Marti, 26 martie, 21:45, Romania - Feroe!

Instaleaza aplicatia SPORT.RO pentru Android si iOS. Ai stirile momentului si livescore din toate campionatele!


Un fals impresar le promite fotbalistilor contracte banoase, dar cere anticipat un comision, iar acesta dispare fara urma in cazul in care il obtine. Metoda dateaza inca din secolul al 18-lea, cand un asa-zis prizonier spaniol foarte bogat le trimitea credulilor scrisori in care explica ca este intemnitat si ca are nevoie de bani pentru a mitui gardienii si a evada, iar apoi il va recompensa insutit pe cel care ii imprumuta suma necesara. Incepand cu anii ’80, aceasta metoda de escrocare este cunoscuta sub numele de "scrisoare nigeriana", iar scrisorile trimise prin posta traditionala schimbasera prizonierul spaniol cu un director al unei companii petroliere din Nigeria.


Odata cu aparitia internetului, inselaciunea a primit numele de "metoda nigeriana" (sau "419 scam"), victimele fiind pacalite prin intermediul unor emailuri ce par oficiale si au inlocuit directorul cu un print nigerian. In ultimii 10-15 ani au existat insa si numeroase cazuri de impresari falsi de fotbalisti, care cereau avans pentru oferirea unor contracte avantajoase. Dupa cativa ani de acalmie, metoda a reaparut pentru a tapa de bani jucatorii creduli.

"Sindicatul international al fotbalistilor avertizeaza in legatura cu pericolul reprezentat de indivizii care se pretind a fi agenti de jucatori pe LinkedIn. Mai multi fotbalisti au informat FIFPro despre experienta avuta cu un anume <Steve Mac Hughes>, care i-a inselat promitandu-le contracte in Marea Britanie si Asia. Aceasta persoana i-a abordat pe LinkedIn, spunandu-le ca un club este interesat de ei si ca i-ar putea ajuta sa ajunga acolo in schimbul unui comision. Nimeni nu l-a vazut la fata, legatura fiind tinuta prin LinkedIn sau Whatsapp. Cu toate acestea, unii fotbalisti au platit comisionul solicitat, iar apoi nu au mai putut da de falsul agent. <Steve Mac Hughes> este doar unul dintre impostorii de pe Internet. Sindicatul international al fotbalistilor roaga sportivii care au trait experiente similare sa le semnaleze la adresa de email info@fifpro.org",
se specifica in comunicatul AFAN.VIDEO PROTVPLUS.RO

VORBESTE LUMEA
Provocator, din Cuba, direct în România
Provocator, o melodie senzuală, semnată Mandinga

05:03
VORBESTE LUMEA
Vijelie la sediul NASA
Vali Vijelie a susținur o serie de concerte în America

10:39
ROMANII AU TALENT
Am/N-am cu Pavel Bartoș și Smiley

03:05
VORBESTE LUMEA
Cristina Șișcanu, în lacrimi la Vorbește lumea
Peste 300 de milioane de persoane, diagnosticate cu depresie

18:21
VORBESTE LUMEA
Angelica și Claudiu Moroșanu au acceptat invitatia echipei Vorbește lumea și au discutat despre evoluția lui Cătălin în Ferma.
Ferma: un nou început este azi de la 21:30, la PRO TV

07:59
VORBESTE LUMEA
Vitaminizarea de primăvară
Spanacul, ștevia, loboda, urzicile, surse excelente de vitamina C

14:49
VORBESTE LUMEA
Mască pentru ridurile de pe frunte
Adina Halas: "Masca se aplică de 2 ori pe săptămână"

02:28
VORBESTE LUMEA
Irina Pelin primele declarații după ce a mers în marea finală Cântă acum cu mine Irina Pelin primele declarații după ce a mers în marea finală Cântă acum cu mine
Ana Maria Mirică: "Irina m-a făcut să sar ca un arc"

13:00
VORBESTE LUMEA
De 40 de ani, are grijă de pacienți
Meseria de asistentă medicală

03:19
VORBESTE LUMEA
Probioticele, un ajutor pentru sănătate
Dezechilibrul microflorei instentinale aduce probleme digestive și de imunitate

04:23
Petiţie pentru referendum pe justiție. Ce întrebări îi sunt propuse lui Iohannis
BRAT