Florin Prunea Dinamo Superliga

Florin Prunea spune lucrurilor pe nume: ”Dinamo are cel mai slab lot din Liga 1”

Dinamo este în cea mai proastă perioadă din istoria recentă.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 29 Septembrie 2021, 22:18
Data actualizarii: Miercuri 29 Septembrie 2021, 23:28

Mircea Rednic (59 de ani) a revenit la Dinamo, la doi ani după ultima sa ”aventură” în ”Ștefan cel Mare”. Atunci, antrenorul a fost îndepărtat de vechea conducere din cauza locului ocupat în clasament de Dinamo la finele acelui sezon. 

”Puriul” a povestit că a avut o discuție, la vremea respectivă, cu Ionuț Negoiță și Bogdan Bălănescu, în urmă căreia s-a decis ca jucătorii U21 să primească mai multe minute, pentru a putea fi în vizorul lui Mirel Rădoi pentru EURO U21 2019.

Florin Prunea, necruțător cu Dinamo

Florin Prunea, fostul președinte al echipei din „Ștefan cel Mare”, consideră că, în prezent, Dinamo are cel mai slab lot din Liga 1. El spune că lipsa de experiență a jucătorilor e marea problemă a echipei.

"Niciun comentariu, nu prea mai avem ce să comentăm, pentru că asta e valoarea lotului lui Dinamo acum. Te uiți pe teren, te uiți pe bancă, nu sunt prea multe de comentat.

Eu eram sigur că așa se va întâmpla pentru că e mare diferență de valoare. Dinamo, în momentul de față, are cel mai slab lot din Liga 1. Cu tot ce s-a adus, pentru că ce s-a adus în ultimele săptămâni, se vede.

Jucătorii au nevoie de timp de pregătire, de adaptarea. Vă dau un exemplu: Itu, care vine de la CFR Cluj, o echipă puternică din toate punctele de vedere. A jucat și forțat de regula U21, să recunoaștem.

Jucătorii tineri, când dau de jucători cu experiență și valoare, cresc mai repede. Nu este cazul la Dinamo. Dar ne uităm plecând din poartă, la Iliev, care totuși este un plus. Itu, de când a venit, trebuie să se adapteze, a venit la un club cu probleme, din toate punctele de vedere.

Lumea se așteaptă la multe de la el, dar poate mai mult, încă nu s-a adaptat, mai are nevoie de timp. Apoi Torje s-a accidentat, e normal după o perioadă de inactivitate.

Asta cu cartonașele vine tot de la lipsa de experiență, cum este copilul ăsta, Giafer, care poate să crească, dar dacă are lângă el un adevărat fundaș central. Mă uit cum au crescut Lupescu, cu Rednic, cu Andone, aveai ce să înveți de la ei, că erau niște repere. Pe lipsa aceasta de experiență, apar și aceste lucruri", a explicat Florin Prunea la DigiSport.

Modifică setările cookies