Florin Prunea a stabilit! Jucătorul de la FCSB care "nu poate fi la EURO 2024"

Vlad Chiriches Echipa Nationala EURO 2024 Florin Prunea Romania Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Martie 2024, 11:57
Data actualizarii: Joi 28 Martie 2024, 12:02

România se pregătește de participarea la EURO 2024, competiție transmisă în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. 

Florin Prunea a vorbit despre jucătorii care ar putea fi convocați de Edward Iordănescu pentru turneul final din Germania, explicând că Vlad Chiricheș nu ar trebui chemat la națională.

"Chiricheș este imposibil să facă parte din lotul României de la EURO 2024. Cu tot respectul pentru tot ce a făcut, este un exemplu pentru cei tineri, dar el nu poate fi la echipa națională pentru un turneu final. Sau să zici că-l ia pentru un meci, pentru experiența lui.

Plus că și uite la FCSB, au luat o decizie fantastică să-l țină aproape de echipă, poate pe o altă poziție. Este un om de la care, într-adevăr, jucătorii au ce să învețe.

Este un om de grup, un băiat care atunci când vorbește despre fotbal are ce să spună. Dar nu l-aș vedea ca jucător. Dar nu vreau să mai spun nimic", a spus fostul internațional, potrivit DigiSport.

Vlad Chiricheș speră să prindă convocarea la EURO 2024

Internaționalul român a vorbit despre obiectivele pe care le are pe teren scurt, transmițând că va face tot ce este posibil pentru a avea șanse să fie chemat la echipa națională.

"Cumva după ce m-am operat, mi-am trasat două obiective mari. E important acum să revin, să joc şi sper la final să pot spune că le-am îndeplinit. (n.r. - te referi la naţională) Da, nu mă ascund că îmi doresc să joc la naţională, e important să revin acum şi să joc restul meciurilor, apoi vedem ce decizie se va lua.

Din câte îmi aduc aminte, în perioada 2016 nici eu nu jucam foarte mult la echipa de club, dar la turneul final m-am simţit ca şi cum aş fi jucat. Cred că ideea de prezenţă la un Campionat European îţi dă suflu, îţi dă împlinire şi te ajută să dai tot ce ai mai bun în momentul ăla.

  • EURO 2024 este în exclusivitate la PRO TV, PRO ARENA și VOYO

Sunt sigur că naţională m-a ajutat foarte mult în cariera mea, de la Piţurcă, care m-a chemat când eram la Pandurii, nimeni altcineva n-ar fi făcut-o. Şi continuitatea cu Iordănescu, Contra, Daum, Rădoi. Au fost oameni care au avut încredere în mine şi m-au ajutat foarte mult. Şi, normal ca şi statutul meu de la naţională m-a ajutat în multe momente să am oferte de la echipe importante, din Italia, Anglia, sunt sigur că m-a ajutat foarte mult naţionala", a declarat Vlad Chiricheş, pentru Orange Sport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!