Florin Gardos antrenor fcsb FCSB Valeriu Rachita Vivi Rachita Superliga

Florin Gardoș și Vivi Răchită s-au contrat în direct: „M-aș duce antrenor la FCSB! / Sunt oripilat! Ce să fac, să fiu Lăbuș?” 

Florin Gardoș și Vivi Răchită au păreri diferite despre situația antrenorului la FCSB. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Martie 2023, 10:31
Data actualizarii: Marti 14 Martie 2023, 10:35

Demisia lui Leo Strizu (55 ani) a făcut ca postul de antrenor la FCSB să fie vacant. Cum Mihai Pintilii (38 ani), cel care a pregătit echipa în ultimele luni, nu are licență, Gigi Becali (64 ani) este nevoit să caute un alt tehnician. 

Florin Gardoș și Vivi Răchită au păreri diferite despre situația de la FCSB 

Întrebat ipotetic dacă s-ar duce antrenor la FCSB, Florin Gardoș (34 ani) a mărturisit că ar accepta această propunere din partea clubului de care este atașat, fără a ține cont de manifestările lui Gigi Becali. 

„Sincer îți spun, dacă astăzi, la 34 de ani, aș avea licența Pro și nu aș fi antrenat la nicio echipă de primă ligă, da! M-aș duce. Cu tot discursul patronului. E o echipă la care țin foarte mult, indiferent de discuții. Steaua, CSA, FCSB… e echipa la care țin.

Cred că aș aduce puțină liniște la echipă, aș ajuta-o și aș fi mai degrabă cum sunt la televiziune… E clar, rolul meu e de imagine. Aș încerca să aduc lucrurile acestea. Să aduc liniște, să vorbesc mai mult cu presa. Aș fi mai mult un ofițer de presă decât un antrenor, dar pentru o perioadă aș face chestia asta. Cu Gigi Becali m-aș înțelege bine. Atât timp cât îmi cunosc rolul și nu am nicio atribuție… ”, a declarat Florin Gardoș pentru Fanatik.

La auzul acestor declarații, Vivi Răchită (52 ani) a ținut să-și arate dezgustul față de politica lui Gigi Becali. Mai mult, fostul stoper al roș-albaștrilor a mărturisit că ar accepta să îmbrățișeze o altă meserie decât să fie antrenor la FCSB. 

„Eu am declarat că mai bine îmi iau o sapă și mă duc la grădinărit decât să fiu antrenor la FCSB. Ce să fac, să fiu Lăbuș? Înțeleg că s-a supărat MM Stoica pentru că l-am făcut săptămâna trecută Lăbuș… Păi bine, mă, ce voiai? Să te fac Zdreanță? Cel cu ochii de faianță, nu altceva. Mă refer la poezie…

Florine, ai jucat în Premier League, la echipa națională… Te duci unde? La cineva care nu a jucat fotbal, nu are școală de antrenori, nu are nimic… Faptul că a făcut niște bani în viață îi permite să umilească. Așa te vezi, în rolul de slujitor?

Te duci la antrenament, faci ciclul săptămânal, sâmbătă vrei să faci și tu o echipă, faze fixe, o așezare pentru meciul de duminică, și îți vine echipa pe hârtie. Alta decât cea pe care o vedeai tu. Și în timpul meciului aștepți să-ți vină pe tabletă schimbările. De ce te mai duci la licență dacă îți face altcineva echipa și schimbările.

Sunt oripilat. Sper ca Școala de Antrenori… Vreau să fac o petiție să o desființăm. Pentru ce te mai duci la Școala de Antrenori dacă te duci undeva unde îți face unul echipa, schimbările și programul? Valoarea fotbalului românesc nu a scăzut și din această cauza?”, a afirmat Vivi Răchită.

Florin Gardoș a replicat cu exemplul lui Toni Petrea. Antrenor care a acceptat să o pregătească pe FCSB și care a ajuns să aibă rezultate în Liga 1, alături de Chindia Târgoviște. 

„Ținând cont de contextul pe care l-am spus, aș merge acolo ca să am o echipă la CV. Gândiți-vă la Toni Petrea, care a fost secundul lui Reghe, și până acum cinci-șase ani nu-l cunoștea nimeni, că nici nu a fost mare fotbalist. Și uite că a ajuns să antreneze în Liga 1.

Au fost oameni care nu aveau experiență și au ajuns în situația să antreneze la FCSB, iar acum antrenează în Liga 1 și o fac foarte bine. Și Dică poate fi un exemplu, chiar dacă el are un alt CV”, a mai spus Gardoș. 

Gigi Becali, despre noul antrenor și situația de la FCSB (13.03.2023)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!