Finanțatorul lui Sepsi OSK reacționează după ce presa din Ungaria a dezvăluit de unde vin, de fapt, banii la club

laszlo dioszegi Sepsi OSK Sfantu Gheorghe Superliga Superliga Laszlo Dioszegi
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 28 Ianuarie 2023, 13:02
Data actualizarii: Sambata 28 Ianuarie 2023, 13:08

Laszlo Dioszegi, acţionarul de la Sepsi Sfântu Gheorghe, a dezvăluit cine a plătit pentru investițiile făcut la club.

Potrivit finanțatorului clubului covăsnean, Gurvenul Ungaria s-ar fi finanțat construirea stadionului și a Academiei, însă a ținut să nege faptul că oficialitățile maghiare ar avea vreo implicare în ceea ce privește echipa din Superliga.

„Echipa mare nu este sprijinită de Guvernul Ungariei. Nici nu are cum să fie! Academia şi infrastructura sunt datorită Guvernului Ungariei. Dacă Guvernul Ungariei nu ne-ar fi alocat bani pentru a construi stadionul, atunci încă jucam pe stadionul vechi.

Jucătorii buni sunt la echipe bune şi de acolo n-avem cum să luăm! Nu dispunem de bani pentru achiziţii. 

Noi putem să dăm un salariu decent faţă de alte echipe din interiorul clasamentului. La noi, maximul salarial este de 10.000 de euro. La noi, salariile sunt între 6.000 şi 8.000 (n.r. - de euro), în mare”, a spus Laszlo Dioszegi, potrivit Orangesport.

Ce scriu ungurii despre implicarea cabinetului Orban la echipa din Sfântu Gheorghe

Cei de la szabadeuropa.hu susțin că echipa din prima ligă a României este deținută de Sepsi OSK SA - din Sfântu Gheorghe, care are 49% şi compania Hodut Rom SRL - cu 51% din acţiuni.

Potrivit presei maghiare, prin cele două firme, conduse de oameni apropiați premierului Ungariei, Viktor Orban, Guvernul Ungariei reușește să investească bani la echipă pentru plata salariilor jucătorilor.

„Sepsi şi alte cluburi din Ţinutul Secuiesc plătesc salariile jucătorilor din contracte încheiate cu firme maghiare”, notează Radio Europa Liberă Ungaria.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!