Gigi Becali poate sa puna mana pe marca STEAUA in saptamana care decide titlul! LUNI se da anuntul asteptat de toti fanii

Steaua poate fi din nou Steaua incepand de luni. Gigi Becali si juristii sai asteapta un raspuns pozitiv din instanta | MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT AFLATI AZI LA STIRILE PROTV 19:00 SI SPORT PROTV 20:00

UPDATE 14:45 Conform unor surse, Gigi Becali are sanse minime sa castige aceasta contestatie, astfel singura sa sansa de a mai obtine marca Steaua va fi printr-o licitatie organizata de CSA.


Luni sa da decizia prin care Steaua lui Gigi Becali poate sa joace din nou cu sigla si numele vechi. Instanta a judecat astazi contestatia depusa de clubul lui Becali prin care CSA obtinea drepturile asupra marcii "Steaua", iar luni va da un raspuns. Becali poate pune mana pe marca in saptamana care decide titlul. Steaua are meci cu ASA Tg. Mures si cu Dinamo.

"Am avut proces cu marca. Vrem sa o obtinem. Sunt elemente care nu tin de sport! Aici a fost judecata pe forme juridice.", a declarat Valeriu Argaseala la iesirea din sala de judecata.

"E o contestatie in anulare facuta imediat cum s-a pronuntat acea decizie. Noi contestam faptul ca instanta de recurs s-a transformat intr-o instanta de apel care a reanalizat probele, a restabilit situatia de fapt, a constatat ca la momentul inregistrarii marcii de catre Steaua, moment care - atentie! - este anterior inregistrarii marcii de catre Clubul Sportiv al Armatei.

"Sunt elemente care se pot judeca in apel si nu in recurs. In recurs nu ai voie, asa spune legea sa te pronunti decat asupra legalitatii hotararii de aplicarii a legii. Daca se admite aceasta contestatie in anulare, iar noi credem ca sunt sanse sa se admita. Am adus argumente si de la CEDO, o chestie relativ recenta din 7 decembrie 2010, care spune ca in curtea de recurs nu poti sa te pui practic in postura instantelor de fond. E un lucru elementar."

"Daca se admite contestatia in anulare, trebuie sa se rejudece recursul. Ar fi sanse ca echipa sa ramana cu marca"

"Daca se desfiinteaza hotararea din recurs, singura care a spus ca marca nu e inregistrata corect de catre Steaua si apartine CSA, se revine la decizia anterioara, a deciziei de Apel, care a spus ca marca apartine clubului Steaua. Ne vom rejudeca in recurs, dar daca s-ar admite contestatia situatia s-ar simplifica, iar licitatiile anuntate de CSA ar trebui sa fie anulate."

"In mod normal, pana nu se pronunta hotararea asta, CSA ar trebui sa se abtina de la aceasta licitatie. E posibil ca luni sa avem o surpriza placuta pentru noi! Exista si demersuri in plus judiciare. Din ce imi spune domnul Argaseala, este posibil sa se ajunga si la o solutie, fie la licitatie, fie la o negociere. Am si participat la un inceput de negociere, dar desi mi s-a parut un demers corect, totusi noi ne-am dus sa le cerem pere, ei ne-au cerut mere", a declarat juristul Stelei.

Talpan, juristul CSA, spune ca in prezent marca Steaua este evaluata pentru a fi scoala la licitatie. CSA nu va vinde marca, ci va vinde licenta pentru a putea fi folosita:

"Sper ca Inalta Curte sa faca dreptate, aceasta este o marca notorie, apartine de CSA si sper sa ramana asa. Licitatia este o modalitae prin care CSA incearca sa obtina niste venituri pentru sustinerea activitatii de performanta a celorlalte sectii, pentru modernizare. Dar nu va fi vorba de vanzare, ci de licentiere. Acum exista in derulare o activitate prin care se face evaluarea acestei marci"

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

EURO 2020. Zi istorică pentru România. Arena Națională găzuiește meciul Austria - Macedonia de Nord
BRAT
Modifică setările cookies