Alexandru matan Caleb Porter Columbus Crew MLS Rapid Superliga

GALERIE FOTO Fanii lui Columbus Crew au făcut show după ce au scăpat de Mățan! Explicațiile clubului pentru împrumutul la Rapid

Alexandru Mățan a revenit în campionatul României după prestațiile dezamăgitoare la clubul din MLS, care l-a trimis în acest an la echipa secundă.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 August 2022, 11:40
Data actualizarii: Joi 11 August 2022, 11:37

Mijlocașul ofensiv Alexandru Mățan (23 de ani pe care îi va împlini pe 29 august) a fost împrumutat de Columbus Crew la Rapid București, cluburile făcând anunțul oficial în urmă cu două zile.

Românul a dezamăgit mai ales în acest an la gruparea din MLS, care în ultimul timp l-a trimis să joace la echipa secundă, iar vestea plecării sale temporare i-a umplut de bucurie pe fanii lui Columbus Crew, care au făcut show pe rețelele de socializare.

”A plecat!” & ”Cui îi pasă?”

”Cât a stat la Columbus a fost o dezamăgire nefericită”, ”A plecat!”, ”Nu e loc pentru el acum” sau ”Cui îi pasă?” au fost câteva dintre comentariile suporterilor lui Crew la anunțul oficial despre împrumutul lui Mățan la Rapid.

Explicațiile clubului american, prin vocea președintelui și managerului general Tim Bezbatchenko, au fost unele mult mai diplomate:

”Alex este un jucător tânăr care are nevoie de minute consistente pentru a-și continua dezvoltarea. Acest împrumut îi va oferi cel mai bun prilej pentru a-și atinge acest obiectiv. Vom monitoriza cu mare interes progresele lui Alex din următoarea perioadă”.

Mățan a prins doar 27 de minute în 19 meciuri din actualul sezon din MLS

Mățan, care a fost transferat în martie 2021 de la fosta Viitorul Constanța pentru aproximativ 1,5 milioane de euro, a bifat 34 de meciuri în MLS, fără gol marcat, dar în actualul sezon a prins doar 27 de minute în 19 etape din MLS.

Luna trecută, antrenorul lui Columbus Crew, Caleb Porter, nu s-a sfiit să-l critice pe român. 

Antrenorul lui Columbus Crew despre Mățan: ”Iau deciziile în funcție de ce văd la antrenamente”

Întrebat de reporterii americani de ce Alex Mățan a stat pe bancă aproape tot sezonul și dacă se aștepta la mai mult de la mijlocașul român, Porter a explicat:

”Deciziile mele se bazează pe ce văd pe terenul de antrenament zi de zi. Sincer, când semnezi cu jucători tineri niciodată nu știi... Nu au mereu o progresie liniară, unii se dezvoltă mai repede, alții mai greu. 

Pe Mățan l-am folosit sezonul trecut în destule meciuri, l-am jucat și pe stânga, și ca număr 10, dar anul acesta avem mai multe opțiuni. 

Repet, iau deciziile în funcție de ce văd la antrenamente, cam asta este...”.

Modifică setările cookies