"Eram la un stop la Eroilor, cand imi da claxon Puiu Iordanescu" Titi Dumitriu a povestit cum s-a construit echipa Stelei din anii '90

Autor: Sport.ro
Miercuri 12 Februarie 2014, 14:50
"Eram la un stop la Eroilor, cand imi da claxon Puiu Iordanescu" Titi Dumitriu a povestit cum s-a construit echipa Stelei din anii '90

►Castiga zilnic bilete la Romania - Argentina, 5 martie, in direct la PRO TV! Intra AICI si ne vedem in tribune, Romania!

Unul dintre cei mai importanti antrenori din istoria Stelei, a povestit cum a ajuns pe banca tehnica a echipei care a facut legea in fotbalul romanesc in anii '90, si cum s-a creat acea echipa a Stelei care a castigat 7 titluri la rand!

"Era in 1987, când la un stop la Eroilor, imi da claxon Puiu Iordanescu, care deja era principal la câstigatoarea Cupei Campionilor si secundul sau Radu Troi tocmai fusese indepartat de la echipa de ministru. Troi era si finul sau, dar nu s-a tinut cont de asta! Puiu imi spune ca voi fi secundul sau si in tandemul asta am avut momente de glorie si cu Steaua si cu Nationala. Steaua era atât de puternica atunci ca domina nu numai fotbalul de la noi, ci si pe cel european"
, povesteste Titi Dumitriu intr-un interviu pentru Sportclasic.ro

Dumitriu despre cum si-a facut Steaua echipa: "In anii ’90 formasem iar o echipa buna la Steaua, chiar daca incepuse marele exod al fotbalistilor, reusisem sa facem o selectie …din nimic! Cine si de unde veneau Catalin Munteanu, sau Filipescu, sau Adi Ilie? Steaua s-a relansat cu ei si ei au devenit mari! Munca de selectie este baza si vorbind de asta nu pot sa nu amintesc iarasi de Ion Alecsandrescu, care si atunci si-a dat girul asupra unuia sau a altuia."

Dumitriu despre finala pierduta cu Milan: "Cu o saptamâna inainte de meci, Puiu mi-a spus sa merg la Milano s-o observ in meciul cu Brescia. Când m-am intors i-am zis ca daca baga si tineretul, tot ne bat, Sacchi facuse o adevarata masina de fotbal, iar cei 3 olandezi erau de neoprit. in plus, au jucat cu un stadion arhiplin de partea lor, un italian care statea in hotel cu noi ne spunea ca daca jucau la Milano erau cu mult mai putini! Fara sa mai cautam alte scuze, trebuie totusi sa spunem ca s-a simtit lipsa unuia dintre cei mai in forma jucatori de atunci, Ilie Dumitrescu, iar Rotariu a avut probleme cu spatele."

Continuarea interviului aici

Revoluție în Ring: Biea, Bogdan Stoica, Amansio Paraschiv si ‘Tanculetul’ Iancu dau cu pumnul în direct la PRO X, vineri, 20:00!

LIVE: Ministrul Drulă, explicații despre întârzierile uriașe de pe calea ferată: ”Rupem pisica-n două”
BRAT
Modifică setările cookies