Liga 1

Enes Sali, cel mai valoros fotbalist din lume născut în 2006! Mijlocașul Farului și-a surclasat urmăritorii

Fotbalistul despre care Gică Hagi susține că e mai talentat decât el, pe primul loc în lume la categoria sa de vârstă.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 13:35
Data actualizarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 13:39

Enes Sali, mijlocașul ofensiv de doar 15 ani al lui Farul Constanța, conduce autoritar în topul celor mai valoroși jucători din lume născuți în 2006.

Site-ul de specialitate transfermarkt.com i-a oferit o cotă de 400.000 de mii de euro lui Sali, ceea ce-l clasează pe primul loc în topul celor mai valoroși fotbaliști de vârsta sa.

  • Enes Sali

Sali este urmat în clasament de portarul Soso Kopaliani, de la Locomotive Tbilisi, și de Jacopo Surricchio, mijlocașul central al lui Teramo Calcio, ambii cu o cotă de piață de doar 100 de mii de euro.

Enes Sali, lăudat de Gică Hagi

„E mult mai talentat decât mine, vei auzi lucruri mari despre el. E foarte talentat. Nu e uşor să găseşti un jucător la fel de talentat ca el”, ar fi spus Hagi.

Puștiul de 15 ani al Farului, cel mai tânăr marcator din Liga 1

Farul Constanța a învins cu 5-0 pe Academica Clinceni, iar Enes Sali a marcat ultimul gol al partidei, devenind cel mai tânăr marcator din campionatul românesc.

Ion Geolgău a fost precedentul deținător al recordului pentru cel mai tânăr marcator din Liga 1. Acesta reușea să marcheze la 16 ani și 24 de zile într-un 5-0 cu Progresul, pe când activa la Universitatea Craiova, meci disputat acum 44 de ani, pe 16 martie 1977.

Modifică setările cookies