Drama lui Eric de Oliveira: „Am intrat în depresie! Ar putea să-mi amputeze piciorul!” Brazilianul e total schimbat 

Eric de Oliveira depresie Gaz Metan Medias Pandurii Targu Jiu Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 10:49
Data actualizarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 11:14

Eric de Oliveira a vorbit despre cea mai grea perioadă din viață sa.

Eric de Oliveira (37 ani) a fost un personaj marcat în istoria fotbalului românesc în utlimii 20 de ani. De altfel, brazilianul este cel mai bun marcator străin all-time din Liga 1, cu 66 de reușite. 

De-a lungul carierei, i-a bucurat pe suporterii lui Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu sau Viitorul Constanța cu driblingurile sale și plăcerea de a juca fotbal. Mai mereu cu zâmbetul pe buze, acesta mărturisește că trece prin cea mai dificilă perioadă din viața sa.

Eric de Oliveira se teme că-i poate fi amputat piciorul 

Totul a pornit de la o problemă medicală la picior, deocamdată fără rezolvare, care i-a cauzat o stare de depresie. Mai ales că există riscul ca piciorul să-i fie amputat. 

„Toată lumea îl știe pe Eric zâmbitor, dar e greu să mai fiu Eric de acum ceva vreme. Offf, s-au acumulat multe. Am intrat într-o depresie! Din cauza modului în care m-am lăsat de fotbal. Am fost surprins...Mă așteptam să merg la doctor și apoi să revin la fotbal, însă n-a fost așa. Un medic mi-a pus un stent la picior și din momentul ăla eu n-am mai putut să joc! A fost finalul. Acum, de exemplu, nu pot să fac nici măcar 50 de metri pentru că mă dor picioarele, se umflă. Când mi-am dat seama că nu voi mai putea juca fotbal am intrat în depresie!

E ciudat că medicii nu știu, îmi spun doar că am o arteră înfundată. Mi-au desfundat-o de trei ori până acum. Apoi mi s-a spus că am tromboflebită, mi se îngroașă sângele și trebuie să iau anticoagulante. Din păcate nu văd rezultate, nicio îmbunătățire. 'Du-te acolo, Eric!', 'Mergi acolo, Eric!'. Așa îmi spunea lumea. Am dat o grămadă de bani pe doctori. Plătește, plătește, plătește și eu sunt în starea asta tot mai rea! Am fost la un meci la Slobozia și brusc am simțit probleme și la piciorul drept... Trebuie să merg în străinătate la un control. Să vedem.

Dacă situația de la piciorul meu stâng se agravează în următoarea perioadă există posibilitatea să-mi fie amputat! E greu... Sunt în lumea mea și uneori cred că e mai bine să fiu singur. Merg înainte, încerc să nu mă plâng prea mult. Dumnezeu mi-a dat atâtea, iar dacă acesta este modul prin care trebuie să trec ca să revin, o să trec!”, a declarat Eric de Oliveira pentru gsp

Fostul mijlocaș de creație a depistat cauza depresiei. Modul brusc în care și-a încheiat cariera de fotbalist profesionist și-a pus amprenta pe starea sa psihică. Mai mult, Eric dezvăluie că nu poate nici măcar să urmărească videoclipuri din perioada când era în activitate. 

„E din cauza fotbalului sută la sută! Eu eram Eric, cel mai mare străin din istoria României, și dintr-odată s-a terminat totul. Nu mai puteam să dau în minge, să fac ceea ce iubesc! Nu pot să mă uit la videourile mele, nu pot să mă uit la meciurile mele. Nu am stare...

Pur și simplu, simt că puteam să mai fiu încă acolo. A fost finalul brusc de carieră și asta a contat. Nu-mi doream să fie cum a fost. Îmi doream un meci de retragere, să vină lumea să mă vadă. Și n-am avut asta... Acum n-aș mai putea sta pe teren, în caz că s-ar gândi cineva la un meci de adio. M-a afectat mult!”, a mai spus Eric. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!