Liga 1

Dinamo, salvare directă de la retrogradare? "Cred că ar fi o a doua minune!". Ce spun "câinii" despre baraj

Dinamo se pregătește pentru meciul cu Sepsi, programat duminică, de la ora 16:00, în runda a doua din play-out.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 19 Martie 2022, 12:18
Data actualizarii: Sambata 19 Martie 2022, 12:19

Dinamo pare că își va juca viitorul la barajul cu o formație din Liga 2, având în vedere că ocupă locul 14, cu nouă puncte, la nouă lungimi de ultima poziție care asigură salvarea, iar Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș au șanse infime să mai joace în Liga 1 la anul, având în vedere problemele financiare.

Dinamo văd salvarea directă ca pe o minune

Alexandru Răuță, mijlocașul lui Dinamo, recunoaște că ar fi o minune dacă Dinamo ar reuși să se salveze direct de la retrogradare, însă nu și-a pierdut speranța.

"Va fi foarte greu. Cred că acest meci este mai mult decât o finală. Dacă vom reuși să câștigăm, putem spera și la salvarea directă. Dacă nu, ne va fi foarte, foarte greu. Dacă vom începe mâine cu dreptul, cred că avem șanse bune să ne salvăm. Sunt meciuri normale, dar toate sunt meciuri de șase puncte. Sepsi are obiectiv clar, locul 7, noi avem obiectivul de a ne salva direct și cred că va fi un meci disputat. La Dinamo nu e niciodată liniște, dar noi trebuie să ne vedem de jocul nostru, nu trebuie să ne mai uităm în curtea altora, nu ne interesează.

Nu cred că jocul nu ne-a ieșit din cauza presiunii. Cred că nici n-am avut toți jucătorii la toate meciurile, au intervenit accidentări, suspendări. Acum aveam lotul valid în propriție de 80-90% și putem aborda altfel meciul. Cred că ar fi o a doua minune (n.r - salvarea directă de la retrogradare), la cum am început. N-am avut voie la transferuri, am jucat cu copii, s-au schimbat 15 jucători, au venit alții. Nici nu știu cum îi cheamă pe toți care au fost pe aici, să vă spun sincer.

E foarte greu să faci o echipă când schimbi 4-5 antrenori și 53 de jucători. Am suferit foarte mult la omogenizare și s-a văzut. Speram ca mâine să câștigăm și lucrurile să intre pe un făgaș normal. Totul ține de noi, e clar. Chiar dacă și Clinceniul avea voie să rămână în Liga 1, tot de noi ținea. Suntem la două puncte distanță de ei. Dinamo n-are voie să retrogradeze, eu așa cred, știu ce lot avem și ce putem, dar se pare că nu ne-am ridicat la așteptările clubului.

Nu ne uităm la echipele din Liga 2, nici nu vreau să mă uit în jos, ci doar în sus. Știm că va fi greu cu orice echipă din Liga 2 la baraj, pentru noi va fi mai greu, va fi presiunea mai mare, dar sper să nu ajungem acolo și să ne salvăm direct", a spus Răuță, la conferința de presă.

Modifică setările cookies