Dinamo, out din Europa! Surpriza: CFR nu e sigura ca ii ia locul! Botosani, Medias si Pandurii se pregatesc de preliminarii!

Dinamo e oficial exclusa din Europa, dar CFR Cluj nu e sigura ca ii va lua locul. Botosani, Gaz Metan sau Pandurii au primit o veste mare. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Mai 2014, 12:53
Data actualizarii: Vineri 30 Mai 2014, 12:53

Directorul Administratiei de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat ca a transmis la UEFA lista cluburilor cu licenta pentru competitiile europene, fara Dinamo, care nu mai are sanse la participarea in Europa League nici in cazul unui raspuns favorabil la TAS.

"E batuta in cuie situatia CFR-ului, pentru ca are licenta si pentru ca Dinamo nu are licenta. Mai departe responsabilitatea mea s-a inceheiat. Urmeaza ca pe 2 iunie sa transmita federatia la departamentul competitii al UEFA lista echipelor care sunt eligibile sa participe in competitiile europene, pe baza clasamentului sportiv si a licentelor acordate.

Noi am transmis astazi la departamentul de licentiere din cadrul UEFA lista cluburilor din Liga I care detin licente de participare in competitiile europene. Pe lista se regasesc toate echipele care detin licenta pentru cupele europene, se regaseste si CFR Cluj, dar si echipe precum Pandurii Targu Jiu, Botosani, Ceahlaul, Medias, care sunt clasate sub CFR Cluj. Decizia finala urmeaza sa o ia UEFA pentru ca ei sunt organizatorii competitiilor.

Dar nu se poate intampla ca UEFA sa spuna «nu vrem pe CFR, vrem pe Medias». Se va lua in ordinea clasamentului national", a declarat Duru pentru Mediafax.

Oficialul FRF a precizat ca Dinamo nu mai sanse sa participe in Liga Europa nici in cazul in care va face recurs la TAS si va obtine un raspuns favorabil: "Exista o procedura, conform regulamentului de licentiere sa te adresezi cu recurs la TAS. Dar UEFA impune ca pana la data de 30 mai sa fie transmise cluburile din prima divizie care detin licenta de participare in cupele europene. Ceea ce s-a si intamplat. Deci chiar daca s-ar adresa la TAS, n-ar mai avea efect o eventuala decizie de a i se acorda licenta, pentru ca termenul a fost depasit".

Nici in cazul in care Tribunalul Bucuresti nu aproba cererea FC Dinamo de intrare in insolventa, situatia formatiei pregatite de Flavius Stoican nu se va schimba. "Nu se mai intampla nimic in cazul in care tribunalul nu aproba cererea de intrare in insolventa. in urma cererii depuse la tribunal s-a constatat ca Dinamo incalca regulamentul UEFA de licentiere a cluburilor, care spune ca unui solicitant de licenta, un detinator de licenta in cazul nostru, care solicita intrarea in insolventa, i se refuza licenta. Decizia tribunalului nu mai are nicio relevanta", a mai spus Duru.

Comisia de Apel a Administratiei de licentiere a FRF a respins miercuri memoriul echipei FC Dinamo prin care contesta retragerea licentei pentru sezonul 2014/2015 al Europa League.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies